“KÖNYVTÁR, AMI ÖSSZEKÖT”

Horvátország Egyéb

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKE PÁLYÁZATOT HIRDET

“KÖNYVTÁR, AMI ÖSSZEKÖT”
(Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése) címmel

A program célja a Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása. A résztvevőknek az Országgyűlési Könyvtárban eltöltött egy hónap során lehetőségük nyílik a könyvtár állományának, szolgáltatásainak, működésének megismerésére; gyakorlati munkavégzésre, saját szakmai tevékenységük bemutatására; kapcsolatépítésre; közös szakmai együttműködési projektek kidolgozására, illetve azokban való részvételre.

A programra az alábbi országokból lehet pályázni: Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.

Az ösztöndíj keretében 2017. szeptember 16. – október 15. között nyolc határon túli és két magyarországi szakember tölthet egyidejűleg egy hónapot az Országgyűlési Könyvtárban.

A nyertes pályázók az ösztöndíj időszaka alatt díjazásban részesülnek, melynek összege 250 000 Ft (bruttó). A nyertes pályázók részére utazási és szállásköltséget biztosítunk.

Minden szükséges információt (pályázati feltételek, az ösztöndíjat elnyert fiatal könyvtárosok feladatai) megtalálhatnak az alábbi honlapon:

http://www.ogyk.hu/uploads/ogyk/dokumentumok/konyvtar-palyazat-felhivas2017.pdf