Kis fekete 2022

Budapest Külhoni
Jelentkezési határidő
2022. július 18. 16:00

A Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek, tervezők, designerek, crafterek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a válaszúti Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjteményből és budapesti Magyar Népi Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből válogatott műtárgyak motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező öltözékkiegészítő szettek és modern öltözékek készítésére.

A pályázat célja, hogy ösztönözze a hagyományos tárgytípusok megújítását, különböző szakmák, szakterületek képviselőinek találkozását és közös alkotását, motívumok, technikák újragondolását (pl. hímzés-bőr vagy gyöngy-bőr párosítása), olyan darabok megalkotását, amelyek a kortárs öltözködéskultúrába beilleszthetők.

A kiválasztott múzeumi tárgyak egy-egy olyan területre, motívumra hívják fel a figyelmet, melyek kevéssé ismertek, vagy olyan technikákra, amikkel kevés mai mester foglalkozik.

A kiválasztott alkotásokat divatbemutató keretében mutatja be a Hagyományok Háza. Az alkotásokról fotók és katalógus készül. Az első három helyezett kiemelt kommunikációs támogatásban részesül. A résztvevő alkotók oklevelet kapnak.

Tárgybeküldés határideje: 2022. július 18.

 

TELJES KIÍRÁS

 

 

Kapcsolódó programok:

Kis fekete 2022 – Gyűjteményfeltáró előadások és pályázati tájékoztató – ONLINE

 

További információ:

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

(+ 36) 70 377 2236