Kis fekete 2020

Egyéb

A Kis Fekete Ruha minden nő szekrényének alapvető ruhadarabja. Szinte bárhova felvehető és mindig divatos. Munkahelyre épp úgy tökéletesen megfelelő, mint egy esti programra vagy délutáni randevúra. Ezt a ruhadarabot azonban izgalmassá és egyedivé a kiegészítők teszik. A Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők (ékszer, táska, kalap, sál, kabát) készítésére.

 

A Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Nyitott Műhelye 5 éve működik népi kézműves mesterekből, népi iparművészekből álló alkotói csapattal. Műhelyünk lehetőséget teremt a kapcsolatok építésére, közösségi tudásmegosztásra, csoportos alkotómunkára. Bátran kijelenthetjük, hogy alkotóink egymást segítő alkotóközösséggé álltak össze.

Az alkotómunka egyedüllétet, elmélyülést igényel, de néha jól esik, ha van kivel megosztani a magunkban megélt élményeket, az így megszerzett tudást, tapasztalatokat. Ha elakadunk a tervezés folyamatában, jó érzés, ha rátalálunk a hasonló gondolkodású embertársainkra, akik segítenek abban, hogy megvalósítsuk elképzeléseinket. A betérő látogatók rácsodálkozása, érdeklődése is motiváló. A Nyitott Műhely lehetőséget ad azoknak is, akik a nagyközönségnek akarnak megmutatkozni. Műhelyünk Budapest központjában fekszik (1011 Budapest, Fő utca 6.), sok külföldi látogatót fogadunk évente, rengeteg múzeumpedagógiai foglalkozást tartunk, bemutatkozó nyílt napjaink nagy érdeklődésnek örvendenek.

A Nyitott Műhely életének meghatározó eseménye volt a 2017-es „Kis fekete projekt”, ahol három fekete alapruha született, amihez alkotóink kiegészítőket terveztek.

A projekt folytatásaként a Nyitott Műhely idén is pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a “kis feketéhez” illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők (ékszer, táska, kalap, sál, kabát) készítésére. 

Egy alkotó több tárggyal és tárgyegyüttessel is pályázhat. A pályázat nem titkolt célja, hogy a Nyitott Műhely alkotó közösségét új tagokkal bővítsük, így alkotópárosok jelentkezését is várjuk. Biztatunk mindenkit arra, hogy a 2017-es projekt alkotóit keresse fel, akik örömmel adnak tanácsot és nyitottak a közös gondolkozásra, alkotásra.

Az első Kis fekete projekt munkái és az alkotók elérhetősége ITT található.

A pályázatra az online pályázati adatlap kitöltésével és az alkotás folyamatáról és az alkotásról készült fotókkal lehet. A pályamunkákról készült legalább 5 db jó minőségű fotót az alábbi linkre kérjük feltölteni:

https://felho.hagyomanyokhaza.hu:5001/sharing/umh4tuCyx

 

Jelentkezési lap

 

A pályázatra beérkezett műveket szakértő zsűri fogja értékelni, a legkiválóbb munkákat divatbemutatón és online felületeinken mutatjuk be, majd a Nyitott Műhelyben kerülnek kiállításra.

A pályázat beküldési határideje: 2020. augusztus 14.

Az elkészült alkotásokat augusztus 19-ig kell leadni a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyében (1011 Budapest, Fő utca 6.).  A leadás előtt, kérjük egyeztessen telefonon a Nyitott Műhely vezetőjével, Farkas Rékával a +36 70 377 2236 telefonszámon!

 

További információ:

+36 70 377 2236

Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Nyitott Műhely

1011 Budapest, Fő utca 6.