Ki nyerje idén „A nemzet háziorvosa” címet?

Felvidék Ösztöndíj

Szeptember 22-én  megkezdődött az internetes szavazás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázatra. Ezúttal két felvidéki jelölt is a második fordulóba került, az egyházgellei dr. Fehér Diana, valamint a királyhelmeci dr. Rajna Katalin.

Két héten át, azaz október 5-ig várják a hálás páciensek, polgármesteri hivatalok,  református lelkészek, plébánosok, orvoskollégák, rezidensek, védőnők, szakmai egyesületek, valamint idősotthonok, alapítványok vezetőinek voksait.

A beérkezett történetek értékelése után a zsűri az általa legjobbnak ítélt 10-10 történetet javasolta a második körbe.

A portál látogatóinak szavazatai alapján legmagasabb pontszámot elérő történet orvos- nővér főszereplője veheti majd át  „A nemzet háziorvosa” díjátadó gáláján a  dobogós elismeréseket.

Stercel Erika egészségügyi nővér és dr. Fehér Diana körzeti orvos (fotó: Stercel, Felvidék.ma)

A kilences sorszám alatt találjuk dr. Fehér Diana egyházgellei körzeti orvost és nővérkéjét Stercel Erikát. Az ajánlásban ez olvasható: A doktornő a nővérkével együtt mindig kedvesen, mosolyogva fogadja a betegeket, lelkiismeretesen végzi munkáját. Türelmesen végighallgatja őket és akkor sem viselkedik ingerülten, ha a rendelőjén kívül is várakoznak.

Önzetlensége és akár baráti szintű segítsége példaértékű mindazon orvosok számára, akik a hivatásuknak élnek.

Egy alkalommal borzasztóan fájt a derekam és nem bírtam lehajolni. Nem küldött haza egy marék gyógyszerrel, hanem segített szakorvost keresni,  így gyógytornával gyógyultam. Ő olyan orvos, aki a betegekért él!”

Dr. Rajna Katalin körzeti orvost Királyhelmecről a Bodrogközi Orvosok Társasága ajánlotta. Őt a tízes sorszám alatt találjuk. A Károly Egyetem általános orvosi karán Prágában végzett, praxisát Királyhelmecen a belgyógyászati osztályon indította. Pár év után a belgyógyászati praxist felcserélte a körzeti-családi orvosi praxissal.

Munkáját, hivatását szereti, betegeit nemcsak egészségügyi problémák, hanem személyi és családi gondjaik megoldásában is segíti.

Példás életet él, nem tűri a hazugságot. Szakmai szinten a továbbképzést nagyon is szem előtt tartja, rendszeresen képezi magát, ott van szinte minden tudományos összejövetelen, mind regionális, mind országos szinten.

A szavazás menete

Kérjük, nyissa meg a https://www.evpraxisa.hu/palyazatok/ oldalt, ahol a piros keresztre kattintva adhatja le szavazatát az Ön által kiválasztott orvosra. Egy szavazási kör alatt 1 határon túli és 1 hazai orvosra adhatja szavazatát!  A voksokat szeptember 22. és október 5. között lehet leadni. Egy IP címről négyóránként lehet szavazni.

A szavazáshoz a mobiltelefonját is használhatja a mobilinternet bekapcsolása által!
Mint azt a szervezőktől megtudtuk, a szavazás kezdete óta egyre emelkedik a mobiltelefonon szavazók száma, a szavazók 88 százaléka ezt a módot választja. Ez sokaknak könnyebb és gördülékenyebb szavazást biztosít az egész nap folyamán, valamint érdemes használni ott is, ahol lehetőség nyílik rá és kevesebb a számítógép! A szavazatok folyamatosan érkeznek Magyarországról, Szerbiából, Ukrajnából, Romániából, Németországból, Ausztriából és Szlovákiából is.

Határon túli jelöltek:
Dr. Herbut Elvira / Topolya – Vajdaság
Dr. Gondos Attila / Óbecse – Vajdaság
Dr. Katona Béla / Kisdobrony – Kárpátalja
Dr. Balogh Ilona / Nagydobrony – Kárpátalja
Dr. Kovács Emőke és Süket Réka / Csíkszereda – Erdély
Dr. Pohoriljak Vaszil / Tiszabökény – Kárpátalja
Dr. Jakab Lajos / Badaló – Kárpátalja
Dr. Pásztor Gyöngyvér / Nagyvárad – Románia
Dr. Fehér Diana / Egyházgelle – Felvidék
Dr. Rajna Katalin / Királyhelmec – Felvidék

Magyarországi jelöltek:
Dr. Fekete Borbála / Baracs, Daruszentmiklós, Kisapostag
Dr. Fördős Zsolt / Debrecen
Dr. Pintér Anna Kalászné / Zalakomár
Dr. Tari Péter / Budapest
Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom
Dr. Kóder Péter / Napkor
Dr. Sopov Krszto / Tata
Dr. Todenbier Ágnes / Budapest
Dr. Kiss Lajos / Hernádkércs
Dr. Szabó Gergely / Terény

Kérjük a felvidéki olvasókat, szavazzanak, hogy a felvidéki orvosok minél jobb eredményt érjenek el. Ha szeretné, hogy kedvenc orvosa  nagyobb eséllyel nyerjen, akkor 4 óránként ismételje meg a szavazást, hiszen az október 5-én éjfélkor ér véget és az nyer, akire a legtöbb szavazatot adták le.

Tájékoztassa Ön is munkatársait, barátait, betegtársait a szavazásról! Minél többen szavaznak, annál nagyobb esélye lesz orvosának, hogy ott legyen a dobogósok között!
Ne felejtse el a kedves szavazó, hogy nem csak egyszer szavazhat!

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC