Kertelek 2018

Hazai

Kertelek 2018 – háztáji kiskertek veteményezése

 

A Váci Egyházmegye Vidékfejlesztési Iroda pályázatot hirdet az alábbi feltételekkel:
Pályázat címe: Kertelek – 2018

Pályázat célja: a háztáji kiskertek veteményes célú megművelése annak érdekében, hogy az hozzájáruljon a család vagy magánszemély önellátásához. A pályázatkiíró (VEVI) szeretne segítséget nyújtani abban, hogy azok a családok, akik rendelkeznek saját tulajdonú kerttel, de nem vagy csak kezdetlegesen művelték eddig, a terület egy meghatározott részén konyhakertet alakítsanak ki és azt saját hasznukra fordítsák. 
A pályázat alapvetően 3 éves, de évente lehetőség van a bevont személyek kilépésére és újak bevonására. 
A pályázat keretében a VEVI természetbeni és gyakorlati-szakmai támogatást ad, valamint elvárásokat támaszt a bevont személyekkel szemben. A támogatási időszak 3 éve egymásra épül, évente emelt fokozatú támogatással és elvárással. 

Pályázók köre: pályázatot nyújthatnak be azok a Váci Egyházmegye működési területén lévő települési önkormányzatok, civil szervezetek, plébániák, akik vállalják, hogy 
– településükön összegyűjtenek legalább 6, de legfeljebb 10 bevont magánszemélyt, akik megfelelnek a feltételeknek (“A pályázatba bevont személy” pontban megfogalmazottak szerint); 
– az első tájékoztató alkalomról a bevont személyeket értesítik; 
– a két csoportos képzési nap idejére (kb. 2-3 óra) termet biztosítanak a VEVI részére, ellenszolgáltatás nélkül; 
– a VEVI munkatársait az első mentori látogatás alkalmával elkísérik a támogatottakhoz. 

A pályázatba bevont személy 
A pályázatba az a személy/lakos vonhatók be, aki: 
– eddig nem vagy nem folyamatosan művelte kertjét; 
– rendelkezik legalább 50 nm-es saját tulajdonú megművelhető területtel; 
– az első tájékoztató alkalomra (várhatóan 2017. november eleje) kertjének 50nm-nyi felásott területét bemutatja a VEVI munkatársainak. 

Elvárások a bevont személyekkel szemben a pályázat idejére: 
A bevont személyekkel a VEVI 1 év időtartamra szerződést köt, melynek részeként a bevont személy vállalja, hogy a 2018-as év kertészeti szezonjának ideje alatt: 
– évi 2 csoportos képzésen megjelenik; 
– 50 nm-nyi veteményesét folyamatosan gondozza; 
– havi egy alkalommal megmutatja veteményesét a VEVI kertész szakemberének és vele együttműködik. 

A pályázat juttatásai a bevont személyek részére: 
– a VEVI a pályázat keretében CSOPORTOS KÉPZÉST NYÚJT évente 2 alkalommal; 
– a VEVI TÖBBFÉLE VETÉSI TERVET KÉSZÍT a beültetendő 50 m2-es területre, melyből a bevont személy igénye szerint választhat; 
– a VEVI kertész szakembere INGYENES SZOLGÁLTATÁSKÉNT tavasztól késő őszig havi rendszerességgel meglátogatja a bevont személyeket, gyakorlati tanáccsal segíti kertészeti munkájukat; 
– a VEVI a bevont személyeknek minden évben INGYENES MAGCSOMAGOT biztosít, amely a 2. és 3. évben kiegészül egyéb kiskerti műveléshez szükséges eszközökkel. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. október 31. 
A pályázat benyújtásának módja: a csatolt “Pályázati adatlap a “Kertelek – 2018″ c. pályázathoz” dokumentumot kitöltve, aláírva, lepecsételve kell elektronikusan eljuttatni az alábbi címre:  
Információ: 
Pauliczky Nóra 
e-mail:  
telefon: 30/321-5653 

A pályázat elbírálásának szempontjai: 
– a nyertes pályázók száma véges, függ a VEVI pénzügyi lehetőségeitől; 
– az elbírálásnál azok az önkormányzatok illetve civil szervezetek élveznek előnyt, akik 
10 bevont személy összegyűjtésével pályáznak; 
– csatlakoznak valamely más kiskerti programunkhoz is (“Jó szomszéd – 2018” program, “Ingyenes vetőmagcsomag magánszemélyek részére – 2018” program) 

Tájékoztatásul közöljük, hogy társult pályázatainkkal kapcsolatban honlapunkon tájékozódhat: vevi.vaciegyhazmegye.hu/Kertek/Kiskerti program/Kiskerti program 2018 

A pályázatok bírálatának határideje: 2017. november 3. 
A nyertes önkormányzatok, civil szervezetek, plébániák nevének megjelentetése a http://vevi.vaciegyhazmegye.hu/ oldalon történik, valamint a döntésről a kapcsolattartó személy elektronikus értesítést kap.