Képzőművészeti pályázat

Kevi Egyéb

A kevi Móra István Művelődési Egyesület képzőművészeti pályázatot hirdet Móra László születésének 130. évfordulója alkalmából. Móra László Zentán született, 1890. október 20-án. Író, költő, iskolaigazgató, művelődésszervező és lapszerkesztő volt. Móra István költő fia, Móra Ferenc unokaöccse. Költeményeiben az alföldi táj szépsége, hazafiassága és a Teremtő iránti mély tisztelet tükröződik vissza. Az egyesület fontosnak tartja a Móra család hagyatékának gondozását. A pályázatra Móra László három versét jelöltek ki: Az erdő lelke, Papírcsónak üzenetet ringat, Ünnepel a kertem.

Kategóriák: 1. kategória – óvodások, 2. kategória – I., II. III. és IV. osztályosok, 3. kategória – felsős tanulók. A képzőművészeti alkotások bármilyen technikával készülhetnek. Az érdeklődők az alkotásaikat október 20-áig küldjék el a Móra István Művelődési Egyesület címére: Móra István Művelődési Egyesület, Arany János utca 2., 24407 Kevi. A szervezők kérik, hogy a jelentkezők a beküldendő mű hátlapján tüntessék fel a tagozatot, a gyermek és a felkészítő pedagógus nevét, valamint az intézmény megnevezését és címét.

Lehetőség van a képzőművészeti alkotás szkennelésére is, az így elkészült anyagot a címre kell elküldeni. Az elbírálásnál a bizottság kategóriánként három díjat oszt ki, és van lehetőség különdíjak odaítélésére is. Azok az osztályok, amelyek a legtöbb munkát küldik be, külön ajándékban részesülnek. Bővebb tájékoztatás a pályázattal kapcsolatban a e-mail címen kapható.

Forrás: Vajdaság Ma