Kárpát-medencei Irodalmi Pályázat

Hazai
41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete,a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot és 2018. április 3-tól április 6-ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14-18 éves középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk).

A pályázat benyújtási határideje: 2018. február 15.

A pályázatok beküldhetők:
– e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az  címre. Kérjük, hogy minden mellékletbentüntesse fel a pályázó a nevét, címét, e-mail címét, (esetleg telefonszámát),valamint iskolája nevét és címét. Fontos:Ha valaki két kategóriában pályázik, két külön mellékletet küldjön e-mailben (pl. külön a verseket és külön a prózákat, az ezt tükröző elnevezéssel: “XY versei”, “XY prózái”. Kérjük,hogysenki ne küldje egy-egy versét vagy novelláját stb. külön-külön mellékletben, hanem kategóriánként egy mellékletbe másolja be pályaműveit. Fontos, hogy minden egyes írás fölött szerepeljen az író neve!)
– postai úton, egy példányban. Aki több kategóriában küld pályaműveket, külön borítékban küldjea vers, a próza ill. a tanulmány pályázatát. Kérjük, hogy a borítékra írja rá, hogy mi található benne (pl. “verspályázat”, “prózapályázat” stb.). A postán érkező pályázatban is kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail címét, (esetleg telefonszámát)és iskolája nevét, címét, e-mail címét.
A pályázatokat postán az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre várjuk.

A pályázat nem jeligés.

Apályázatok visszaküldését nem tudjuk vállalni.
Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2018. március 19-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak számára a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltség-térítést is biztosítunk részükre.
http://www.szephalom-konyvmuhely.hu/