Jótékony közösség

Külhoni

2015 tavaszán az Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) kezdeményezésére egy maroknyi haladó szellemiségű udvarhelyi adományozó létrehozta a Jótékony közösség elnevezésű adományozói kört.

Az adományozók, illetve az alapot és a pályázatot koordináló SZKA a következő 3 témakörben várja a projektötleteket:
– Hogyan előzhetjük meg, illetve adott esetben orvosolhatjuk a szenvedélybetegségeket?
– Hogyan vihetjük közelebb az egyes szakmákat a fiatalokhoz?
– Hogyan erősíthetjük a családközpontúságot és az egészséges életmódot?

Az SZKA eddig ismert pályázati programjaitól eltérően a mostani nyílt pályáztatás alkalmával ötleteket várnak a civil szervezetektől, kezdeményezési csoportoktól, ezek közül azonban az adományozói kör választja ki azt az 5-6 ötletet, amely szerintük a leginkább támogatásra érdemes. A kiválasztást követően a projekteket egy személyes találkozó keretében mutatják be az ötletgazdák az adományozóknak, ahol eldől, melyik projekt, és mekkora támogatásban részesül.

Csáki Rozália, az SZKA ügyvezető igazgatója, illetve a program irányítója tudatta, elképzeléseik szerint 3 projektet támogatnak majd: egy program maximális költségvetése 3 ezer lej lehet, amelyet 100 százalékban támogatnak.

A felhívásra olyan kezdeményezési csoportok és civil szervezetek jelentkezését várják, akik kreatív ötleteiket Székelyudvarhelyen és szűk természeti környezetében ültetnék életbe.

A pályázati határidő: 2016. április 22., 15 óra.

A projektötleteket – az SZKA honlapján található űrlap kitöltésével –, kizárólag elektronikus módon kell beküldeni a következő e-mail címre:

Projektötletek elbírálása: 2016. április 22–29.

A legjobb 5-6 projektötlet bemutatója: 2016. május 16–20. közötti időszak.

További információkat a www.szka.org honlapon kaphatnak az érdeklődők, de feltehetik kérdéseiket a programvezetőnek is: (Csáki Rozália).