Jelentkezés,foglalás a gömöri vándorbölcsőre

Online tér Külhoni

 

Jelentkezés, foglalás a gömöri vándorbölcsőre

Felhívjuk a kedves magyar szülők, leendő szülők figyelmét, hogy az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek a Felvidéki Vándorbölcső gömöri, Rimaszombat és környéke régióban elindított vándorbölcsőre.

A vándorbölcsőre való jelentkezés feltétele maga a kezdeményezés célja, azaz a magyar nemzetiségünk megtartása (nem csak szavakban), nem valami ellen, hanem valamiért címszóval!

 Fontos a gyermek magyar óvodába, iskolába való íratása, a magyar jövő építése, s nem utolsósorban a gyermek magyarul való megnevezése, azaz neve, ami kíséri őt életében.

Nagyon sok szépen csengő magyar nevet ismerünk, ne legyünk rest használni!

A felvidéki vándorbölcső kezdeményezést a Gútán élő Halász Béla karolta fel, ő ajánlott fel a Rimaszombat és környéke térség részére is egy bölcsőt. A jó ügyet Gömörben Mudi Róbert berzétei református lelkipásztor vette szárnyai alá. A gömörpéterfali Kopecsni Mikolt népi bútorfestőként a bölcső megfestésében vállalt szerepet. Tudatosan gömöri motívumok festett rá, s rá került a lelkész által ajánlott idézet is:

„ŐRIZZ ENGEM, MINT SZEMED FÉNYÉT, REJTS EL SZÁRNYAID ÁRNYÉKÁBA” (ZSOLTÁROK 17:8)

A gömöri vándorbölcsőt elsőként a serkei Batta család kapta meg Csongor kisfiának.

A vándorbölcső kezdeményezése közös összefogásból ered, így annak igénylése ingyenes, sőt, a felajánlások révén ajándékcsomag is jár a kedves szülőknek és a kisdednek!

A vándorbölcső igénylésének ideje legfeljebb 6 hónap, függ a gyermek és a bölcső mérete arányától.

📞Jelentkezni a megadott telefonszámokon lehet:
+421 908 703 393 – Kopecsni Gábor
+421 915 406 347 – Batta Borbás Lucia

Továbbá a Felvidéki Vándorbölcső – Rimaszombat és környéke Facebook oldalán üzenetben is várják a jelentkezőket!

(HE, Felvidék.ma)