IV. Zengő Délvidék

Temerin Egyéb

Népzenészek, népdalénekesek, szólisták, énekcsoportok, hangszeres együttesek pályázata.

zengo delvidek

Bodor Anikó emlékére IV. Zengő Délvidék címmel népzenei szemlét tartanak a magyar kultúra napja alkalmából a temerini Szirmai Károly MME szervezésében.

A fesztiválra jelentkezhetnek népzenészek, népdalénekesek, szólisták, énekcsoportok, hangszeres együttesek, Vajdaság minden helységéből 15-30 éves korig, illetve a 30-nál nem idősebb átlagéletkorú zenekarok, akik, illetve amelyek vajdasági magyar népdalcsokrokat adnak elő maximum 5 perces terjedelemben

Célunk : Fellépési lehetőséget biztosítani mindazon fiatal énekeseknek és zenészeknek, akik szívügyüknek érzik a délvidék népzenei hagyományainak megőrzését és terjesztését.

A szemlét 2017. január 21-én, szombaton, 18 órai kezdettel rendezik meg a temerini színházteremben (Petőfi Sándor u. 19.). A rendezvény elsődleges célja, hogy népzenekutatónk, Bodor Anikó hagyatékából, az általa gyűjtött dalokból készített összeállításokat szólaltassanak meg a fiatal népzenészek. A szemle nem versenyjellegű, de szakzsűri véleményezi az előadásokat.

Jelentkezni lehet a 021 843 411 telefonon minden hétköznap 18 és 22 óra között, vagy e-mailben a címen, 2017. január 15-ig.