IV. Szenteleky–Leskovac Műfordító Tábor

Kishegyes Egyéb

Felhívás a IV. Szenteleky–Leskovac Műfordító Táboron való részvételre

 

A negyedik vajdasági műfordító táborra a kishegyesi Kátai Vendégházban és a Dombos Wine Clubban kerül sor 2019. december 6-án és 7-én. Az újvidéki Híd Kör Egyesület és a sziváci Szenteleky Kornél Művelődési Egyesület által hagyományosan megrendezett táborban intenzív fordítási gyakorlatok folynak magas szintű szakmai irányítással. A táborlakók előadásokon, műhelymunkákon, beszélgetéseken és koncerteken vehetnek részt. A meghívott előadók fordításelméleti és -történeti, irodalomelméleti és -történeti előadásokat is tartanak.

Előadók: Bakos Petra egyetemi oktató, Ladányi István egyetemi oktató, műfordító, Marko Čudić egyetemi oktató, irodalomtörténész, esszéista és műfordító, Rajsli Emese műfordító, szerkesztő és Utasi Csilla egyetemi oktató.

A táborban való részvétel ingyenes. 30 résztvevő számára díjmentes szállás és étkezés biztosított.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők egy rövid bemutatkozással együtt (fordítási tapasztalatok, motiváció) részvételi szándékukat jelezzék november 30-ig a címen.

Műfordítás iránt érdeklődő középiskolásokat, egyetemi hallgatókat és felnőtteket, kezdő, haladó és profi műfordítókat egyaránt szívesen látunk.

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács, valamint a Forum Könyvkiadó Intézet támogatja.

 

Forrás: VajdaságMA