Ismerjük meg értékeinket – Vetélkedő

Külhoni

Ismerjük meg értékeinket! címmel Hargita megyei diákok számára hirdet helyismereti témájú vetélkedőt 2016-ban, A honismeret éve jegyében a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár. A vetélkedő megszervezését Hargita Megye Tanácsa támogatja.

A versenyre Hargita megye iskoláiból 5-7. osztályos, háromtagú csapatokat várunk. Hargita megye és települései természeti és kulturális értékeivel, épített örökségével, hagyományaival, neves elődeink, híres személyiségeink életével, munkásságával kapcsolatos témákban összeállított feladatok megoldása során mérhetik össze tudásukat, szerezhetnek új ismereteket a vetélkedőre benevező diákok.

Jelentkezni a vetélkedőre legkésőbb 2016. április 25-ig lehet, a következő e-mail címen:
honismerethargita[kukac]gmail.com vagy személyesen a Kájoni János Megyei Könyvtár helyismereti részlegén.

Ugyanazt az iskolát több csapat is képviselheti! A csapatok tetszőlegesen szerveződhetnek, az iskolák 5-7 osztályos tanulóiból, vagyis a csapattagok különböző évfolyamokból kerülhetnek ki.

A verseny felhívása elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján (www.konyvtar.hargitamegye.ro) A feladatlap letölthető az alábbi linkre kattintva:
http://konyvtar.hargitamegye.ro/uploaded/files/Honismeret-vetelkedo2016.pdf

A vetélkedő első szakasza a feladatlapok beküldésével zárul, a megoldásokat 2016. május 3-ig lehet beküldeni a Kájoni János Megyei Könyvtárba, a következő címek valamelyikére, vagy személyesen leadni a könyvtár helyismereti részlegén.
Postacím: Kájoni János Megyei Könyvtár – 530223 Csíkszereda, Stadion u. /1 bis szám.
Elektronikus cím: honismerethargita[kukac]gmail.com

FONTOS: A versenyre benevező csapatok vezető tanárai a bejelentkezés után kapják meg a feladatok megoldásához használható könyvészetet, és a Kájoni János Megyei Könyvtár helyismereti adatbázisainak elérhetőségét, amelyek segítséget nyújtanak a feladatok megoldásához. Jelentkezéskor kérjük a következő adatokat: helység, iskola, az irányító tanárok neve, elérhetőségei (telefon, e-mail cím). A csapatok válasszanak nevet maguknak, ezzel a névvel fognak szerepelni a vetélkedőn! Nevezési díj nincs.

A feladatlap megoldása során legjobb eredményt elérő csapatokat meghívjuk 2016. május 12-én, a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett elődöntőre, ahol a csapatok bemutatják az általuk elkészített szöveges-képes ismertetőket lakóhelyük vagy környéke valamely kulturális vagy természeti értékéről.

A vetélkedő döntőjére 2016. októberében kerül sor, az első két próba során legjobban teljesítő csapatok juthatnak a döntőbe, és mérhetik össze tudásukat a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

A döntőbe jutó csapatok oklevélben részesülnek, a verseny nyertesei, a legjobb három csapat tagjai értékes jutalomban részesülnek.

Kapcsolattartó személyek: Kelemen Katalin és Máthé Izabella. További információk kérhetők a 0720 544 093 telefonszámon, a megadott elektronikus levélcímen, vagy személyesen a Kájoni János Megyei Könyvtár helyismereti részlegén.

Szeretettel várjuk Hargita megyei iskoláiból a 3 főből álló csapatok jelentkezését. Mindenkinek jó vetélkedést, tartalmas időtöltést kíván a Kájoni János Megyei Könyvtár csapata!

Közlemény