Iskola Másként Pályázat

Külhoni

Idén is megszervezik ország szinten az „Iskola másként” hetet, ahol a megszokottakhoz eltérően az osztályközösségek és tanáraik maguk tervezhetik meg öt napjukat. A cél a non-formális tanulás előtérbe helyezése és nem utolsó sorban a diákok kompetenciájának, tehetségének felfedése.

Az Iskola másként hét a Prisma Egyesület számára remek alkalom arra, hogy feltárja a lehetőséget a fejlődni vágyó diákok előtt. Minden évben más és nem mindennapi programot állítanak össze, amelyet pályáztatás során visznek be az oktatási intézmények falai közé.

A 2016-os évre vonatkozó képzéskínálat négy kategóriát különböztet meg. A négy téma kiválasztásánál az ötletgazdák figyelembe vették azt, hogy milyen szocializálódási nehézségekbe ütköznek napjainkban a fiatalok, és milyen fontos ismeretekre nem tehetnek szert az iskolákban. A programkínálat összeállítását közvélemény kutatás előzte meg, hiszen a Prisma Egyesület tagjai nem bízzák a véletlenre a hatékonyságot és a sikert.

Az Inside the_ elnevezésű program önismereti kérdéseket jár körül. A képzők ígéretei szerint a tréning segít majd a résztvevőknek a pályaválasztásban és a társválasztásban is, de nemcsak.

Szintén önismereti és szocializálódási kategóriába sorolható a Classcraft nevet kapó ajánlat. A Prisma Egyesület tagjai csapatépítésre hívják az osztályközösségeket, abból a meggondolásból, hogy az eredményesség alapja a harmónia és a kiegyensúlyozottság. A program célja, hogy az osztályokban ne legyenek klikkek, mindenki ismerje a másikat és ez által a lehető legjobban működjön a csapatmunka.

A Homokórát aranyból? című képzésre felnőttek is szívesen beregisztrálnának. A téma az igen sok fejfájást okozó idő és pénz beosztást veszi górcső alá, tippeket és lehetőségeket ad arra, hogy ne ez a két tényező hiánya határozza meg a fiatalok mindennapjait.

A tavalyi sikerekre alapozva a Prisma Egyesület szakemberei megtartották egy jól bevált programjukat, amelynek az idei ismertető neve a Behind the scenes. Előtérbe kerül a tehetség, a színpad, a média és mindezek mellett a szórakozás, természetesen a józanész határain belül maradva.

A pályázási feltételek elolvashatóak a http://prismae.eu/iskolamas internetes címen, de telefonon is lehet információkat gyűjteni Ajtay Janka – Gabriellatól a 0740-668-269-es telefonszámon. A pályázás online zajlik, a jelentkezési ív elküldési határideje pedig 2016. április 9.

A szakavatott, akkreditált képzők tréningjein való részvételre csak 25 osztálynak vagy iskolának van esélye, ezért a bejutásért érdemes minél hamarabb pályázni.