Ingyen laptopokra lehet pályázni!

Hazai

Ingyen laptopokra lehet pályázni! Sőt, van olcsó net is!

Nyíregyháza után hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei járásra is kiterjesztik a Digitális jólét program lakossági eszköztámogatást célzó kísérleti alprogramját!
A Digitális jólét program nemcsak korlátlan és olcsó internetelérésre lesz lehetőség, de több mint 2800 informatikai eszközre is lehet pályázni!
A szabolcsi megyeszékhelyen és a járásában élők egyébként közel ötezer notebookhoz és ezer táblagéphez juthattak hozzá! Emellett fejlesztették a helyi egyetem, egészségügyi intézmények és iskolák internetes infrastruktúráját, illetve képzéseket is indítottak a Digitális jóléti programban.
A mostani hat járás 2800 informatikai eszközhöz juthat hozzá (2400 notebook és 400 tablet), 330 millió forint értékben.

Ahol ingyen jár a laptop és a tabelt:
– Nagykálló
– Kemencse
– Kisvárda
– Ibrány
– Baktalórántháza
– Tiszavasvári
A helyettes államtitkár hozzátette, a mostani programban az eszközök kiosztása mellett szupergyors internet is elérhetővé válik a hat járásban, a fejlesztés értéke közel 1,5 milliárd forint.

Az eszközökhöz pályázat útján lehet elnyerni, a pályázati lehetőség február 13-án nyílik meg és két hónapig tart. Bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők pályázhatnak!

Kinek van nagyobb esélye nyerni a pályázaton?
Elsősorban a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelők, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékkal élők, az álláskeresők, és a 45 év feletti munkavállalók, valamint az aktív idősek a célcsoport!
Az aktív idősek csak tabletre pályázhatnak, a többi célcsoport pedig csak notebookra!
Egy háztartás csak egy informatikai eszközt nyerhet el, kivéve a nagycsaládosokat, ahol a háztartásban él egy, valamelyik rászorultsági célcsoportba tartozó pályázó is. Ezek a családok notebookot és tabletet is kaphatnak!

Egy kis számmisztika
Járásonként átlagosan 466,6 eszközre lehet pályázni. Egy tablet vagy notebook ára átlagosan 117 860 Ft. Kisvárdán, figyelembe véve a lakosság számát (2012-es adat), minden 35. embernek juthat az informatikai eszközökből, amennyiben megfelel a pályázati feltételeknek, vagyis nagyjából minden utcában lesz legalább egy új laptop, vagy notebook a Digitális jóléti programnak köszönhetően.
http://www.ujnemzedek.hu/hasznos/ingyen-laptopokra-lehet-palyazni-sot-van-olcso-net-is/