Íjászverseny Gömörpéterfalán

Gömörpéterfala Külhoni

Az Ősök Útján idén egyfajta íjász szakmai találkozó is lesz egyben, többek között íjászversennyel!
Az íjászversenyen az íjász képességek lesznek előtérbe helyezve, gyorsaság, pontosság, támadóreflex gyakorlatokkal!
Két csoportot hirdetünk:
– gyermekek 14 év alatt
– ifjak és felnőttek 14 év felett

nevezési díj: 5 eu/fő
regisztráció 9.00
kezdés 10.00

A versenyszámok a következők:

1. Íjász párbaj egy célra:
Leírás: egy emberalak a cél. Két gyakorló „küzd” egymás ellen. 4 vesszővel játsszuk. 40 méterről, kb. 5 méterre egymás mellett szaladunk az első célig, ami 30m-nél van. Itt leadunk egy lövést, ha nem talál, futunk a következő zászlóig, 20 méter, onnan lövünk. Ha ez sem talál, a zászlótól 3 m-re egy kisebb zászlót meg kell kerülni, majd visszaérkezve térdelve, hátulról lövünk. Ha ez sem talált, akkor a negyedik vesszőért el kell futni a kiinduló pontra, azután a 20m-es szakaszig bárhol kilőhető. Az nyer, aki hamarabb lelövi a célt.

2. Amőba párbaj
Leírás: van egy 3 x 3-mas táblázat, 9 vesszővel. 1 négyzet 25 x 25 cm nagyságú. A játék lényege az amőba játék, íjjal. A cél, hogy a két versenyző egymás mellé állva, megadott jelre kezdi a lövést, a győztesnek ki kell lőni 3 sort. Vízszintesen, függőlegesen, átlóba, tetszés szerint. A lövést 10 m-ről kell leadni.

3. Korong lövő párbaj
Leírás: Két íjász készül a lövésre. A korongot egy harmadik személy a dobó jelzésre dobja, győztes az, aki hamarabb eltalálja a korongot.
A távolság 7 méter, 3 dobás az alap játék. 1 találat egy pontot ér, így gyűjthető a pontszám. Amennyiben azonos pontszám van, addig van újabb dobás, míg az egyik eltalálja, utána nem ismétlődik. Amennyiben a három dobásból egyik sem talál, úgy egyik fél sem szerez győztes pontot.

Forrás: SZAKC