II. Fotópályázat – Gyógyhírek

Hazai

Fotópályázat gyermekek egészségéről, betegségéről képekben
– címmel fotópályázatot hirdetünk.

A PÁLYÁZATRA VÁRT FOTÓK TÉMÁJA
0-16 év közötti életkorú gyermekeket (akár családtagjaikkal együtt) ábrázoló fotók, amelyek az alábbi témákban örökítenek meg életképeket. A fotók ábrázolhatnak tényszerű, tárgyilagos, elgondolkodtató, meghitt, megható, gondoskodó, kedves, szeretetteljes, örömteli, szórakoztató, vagy akár vicces, jópofa, humoros stb… pillanatokat.

TÉMÁK és BETŰJELÜK:
A.EGÉSZSÉG (egészséges fejlődés, gyermeknevelés, gyermekgondozás)
B. BETEGSÉG ( prevenció, betegség, orvosi vizsgálat, kezelés, gyógyítás, gyógyulás, gyermekápolás)

A PÁLYÁZATOT AZ ALÁBBI KATEGÓRIÁKBAN LEHET BENYÚJTANI
1. Amatőr pályázók
2. Profi fotós pályázók (aki tanult fényképezni)
– csak magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező természetes személyeknek
A pályázat határideje: 2017. április 9.

NEVEZÉSI ÉS REGISZTRÁCIÓS DÍJ NINCS!
A pályázat nyitott, azon foglalkozástól, életkortól függetlenül bárki részt vehet, aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik, kivételt képeznek a Heim Pál Gyermekkórház Menedzsmentje, a Gyógyhírek Szerkesztősége és a nyereményt felajánló cégek vezetői és azok közeli hozzátartozói.
A fotópályázatra egy személy 10 képpel pályázhat, de akárhányszor megoszthatja a játékot, népszerűsítheti bármilyen formában, az internet felhasználói között!

PÁLYÁZÁS és SZAVAZÁS MENETE
A pályázóknak nem kell mást tenniük, mint:
1. kitölteni a nevezési lapot a – NEVEZÉS oldalon,
2. csatolni a pályázati képeket – online beküldeni – 2017. április 9-ig,
3. az e-mailben általunk visszaküldött nevezési lapot, kinyomtatni és aláírni, majd postán beküldeni – csak a maradéktalanul kitöltött, az aláírt és postán is beérkezett nevezéssel lehet részt venni a pályázaton (postai feladás legkésőbbi dátuma 2017. április 10.). Javasoljuk, hogy a postára adás elsőbbségi (ha gyorsan szeretné beküldeni) és/vagy ajánlott (ha szeretné nyomon követni) jelzésekkel történjen, mert tapasztalataink szerint a célba érés így sokkal biztonságosabb, gyorsabb, ráadásul nyomon követhető.
4. gyűjteni a szavazatokat.
A pályázat elbírálásának feltétele, hogy a pályázó a kiírásban kért adatokat pontosan, hiánytalanul és teljes hitelességgel megadja, annak feltételeit valamint a részvételi szabályzatot elfogadja. Ennek hiányában a pályázat kiírója fenntartja magának a jogot arra, hogy a beküldött pályaművet a pályázatból kizárja.
A pályázó a képek beküldésével automatikusan hozzájárul, hogy a kiíró, a Heim Pál Gyermekkórház vagy szervezeti egységei, valamint a Gyógyhírek magazin (online és offline felületein) és ezek közösségi oldalain a pályázatra beküldött képeket felhasználja, továbbá egyéb publikációikban, promóciós anyagaikban, kiállításon, és egyéb, a pályázat kapcsán esetlegesen készülő alkotásokban térítésmentesen, időbeli és minden egyéb korlátozás nélkül használja.
A kiíró:
5. az eredeti nevezési lap postai beérkezését követően feltölti a fotóalbumba a fotókat a GALÉRIA oldalra témakörönként,
A szavazóknak nem kell mást tennie, mint:
6. regisztrálni az oldalra,
7. szavazni a neki tetsző képre – több képre is lehet szavazni, de képenként csak egy lájk adható,

A PÁLYÁZAT TECHNIKAI FELTÉTELEI
Pályázónként minimum 1 – maximum 10 színes vagy fekete-fehér digitális kép küldhető be elektronikusan, jpg, jpeg vagy png formátumban a nevezést követően a NEVEZÉS oldalon keresztül.
– Valamennyi képnek rendelkeznie kell címmel. A képeket olyan címmel ellátva és az alkotót feltüntetve küldjék be, amelyeket a GALÉRIA oldalon és a kiállításon megjelentethetünk!
– a képek fájlneve ékezetek nélkül:
TémaBetűjeleKategóriaSorszáma-VezetéknévKeresztnév-KépCíme.kiterjesztés
(pld. A1-SzucsSara-szoptatas.jpg vagy B2-NagyFranciska-lazasan.png)
– A feltöltött képekkel szemben támasztott követelmények
Engedélyezett fájl formátum: JPG, JPEG, PNG,
A kép mérete: legalább 1200 x 628 pixel és legalább 300 dpi felbontású legyen, nagysága maximum 5 Mb
Ha a képek összmérete a 25 MB-ot meghaladja, akkor a képeket csak 2 regisztrálással tudja beküldeni!
Kérem figyeljen erre! Ebben az esetben mindkét nevezési lapot alá kell írnia és postán beküldeni!
Pályázónként összesen 10 saját készítésű fotó küldhető be, (érdemes témakörönként 5-5 képpel nevezni, de egy témakörben is beküldhető mind a 10 kép, illetve bármilyen más elosztásban).
A pályázaton csak olyan fotókkal lehet részt venni, amelyek más pályázatokon és/vagy kiállításon, illetve nyomtatásban még nem jelentek meg nyilvánosan. A fotós saját, személyes honlapjára feltett kép és fotós saját vagy egyéb közösségi oldalakra, blogokra feltett kép nem számít nyilvános megjelenésnek, kivételt képeznek a fotósnak honoráriumot fizető, úgynevezett stockfotó oldalak, blogok. A kép ilyenen való megjelentetése kizáró tényező.

A PÁLYÁZAT EGYÉB FELTÉTELEI
– Figyelem! Ne töltsön fel szeméremsértő képet!
– A pályázó rendelkezzék a fotón szereplő személyek, kiskorúak esetében törvényes képviselőjük hozzájáruló nyilatkozatával kiállításon, nyomtatásban és webes felületen történő megjelenésre.
– Csak saját alkotással lehet nevezni. A pályázó felelőssége, hogy képe nem sért szerzői, erkölcsi, személyiségi jogokat. Ezek esetleges megsértése esetén a kép beküldője vállalja a teljes körű jogi, anyagi és erkölcsi felelősséget.
– A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy azokat a képeket nem jeleníti meg a szavazási felületen, amelyek tartalma gyűlöletkeltésre alkalmas, közerkölcsöt sértő, szeméremsértő, rasszista, erőszakos, megkülönböztető vagy bármely személyre, csoportra vonatkozóan bántó vagy akár a kiíró érdekeit sértő vagy nem vállalható. Az ilyen fotók nem vehetnek részt a pályázatban.
– A pályázó elfogadja az azonnali kizárás jogát, amennyiben egy pályamű nem felel meg a kiírás követelményeinek, illetve ha bármilyen módon szabálytalan.
– A résztvevő, a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a Részvételi Szabályzatban foglalt feltételeket, egyben hozzájárul ahhoz, hogy a Heim Pál Gyermekkórház a beküldött fotókat honlapjain, a közösségi médiáiban, nyomtatott kiadványaiban és egyéb publikációiban, promóciós anyagaiban térítésmentesen, időbeli és egyéb korlátozás nélkül használja, azokat közzétegye.

SZAVAZÁS
Valamennyi elfogadott kép megjelenik a http://www.gyogyhirek.hu/fotopalyazat – GALÉRIA oldalon, témánkénti albumokban. Ezen az oldalon van lehetőség a szavazásra. Szavazni a képek alatt található lájk megnyomásával lehet. Egy személy több képre is szavazhat, de egy adott képre csak egy alkalommal.
Megéri szavazni is, mert a szavazók is részt vesznek sorsoláson!

A SZAVAZÁS FELTÉTELEI
A szavazásban csak magyarországi lakóhellyel rendelkező személyek vehetnek részt.
A szavazáshoz regisztráció szükséges – név és az e-mail cím megadásával lehet regisztrálni.
A regisztráció során lehetőség nyílik a http://www.gyogyhirek.hu oldal hírlevelére feliratkozni.
Egy fotóra egy szavazó csak egyszer szavazhat.
A fotópályázat online felületén a http://www.gyogyhirek.hu/galeria oldalon látható szavazati eredmények csak tájékoztató jellegűek, a szavazás végső állása csak a játék lezárását és az email címek ellenőrzését követően kerül nyilvánosságra a Gyógyhírek online magazinban.
A szavazásból kizárjuk az érvénytelen email címeket, amik nem valós személyekhez tartoznak.

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA
A tárgynyeremények értéke összesen minimum 500 000 Ft. A kiíró fenntartja a jogot, hogy a nyereményeket megváltoztassa a felajánlások függvényében bővítse.

A PÁLYÁZATON 72 NYEREMÉNY KERÜL KIOSZTÁSRA!

FŐNYEREMÉNY
a játék végén témakörönként (EGÉSZSÉG ÉS BETEGSÉG külön-külön) a 100-100 legtöbb szavazatot kapott kép közül kisorsolunk 5-5 képet, melyekből a zsűri választja ki az 1-1 db fődíj nyertes képet.

EGÉSZSÉGtémakörön belül 27 nyeremény kerül kiosztásra a zsűri döntése alapján.
A döntésnél az egyik szempont, hogy mennyire tetszett a közönségnek a kép, az-az mennyi szavazatot kapott a pályamű.
A nyeremények elosztása az amatőr és a profi fotós kategóriák között a beküldött fotók aránya szerint dől el.

KÜLÖNDÍJAK – az EGÉSZSÉG témakörön belül 2 db nyeremény – szoptatással és anyatej más babának adásával kapcsolatos, 3 db nyeremény csecsemőket ábrázoló fotók beküldői között kerül kiadásra a zsűri döntése alapján.

BETEGSÉGtémakörön belül 27 nyeremény kerül kiosztásra a zsűri döntése alapján.
A döntésnél az egyik szempont, hogy mennyire tetszett a közönségnek a kép, az-az mennyi szavazatot kapott a pályamű.
A nyeremények elosztása az amatőr és a profi fotós kategóriák között a beküldött fotók aránya szerint dől el.

A SZAVAZÓK NYEREMÉNYE: 1+10 nyeremény a szavazók között kerül kisorsolásra a pályázat végén

A NYEREMÉNYEK megtekinthetők a NYEREMÉNYEK oldalon.
A nyeremények át nem ruházhatóak és készpénzre nem válthatóak.
A nyeremények után fizetendő adót a nyeremény felajánlója teljesíti a NAV felé.
A szervező fenntartja a jogot, hogy a Fotópályázat feltételeit (különösen annak időtartamát, nyeremények mennyiségét, típusát stb.) megváltoztassa.

PÁLYÁZATI NAPTÁR
A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, a pályaművek végső beérkezési határideje: 2017. április 9.
Közönségszavazás a http://www.gyogyhirek.hu/fotopalyazat/galeria oldalán: 2017. április 30-ig.
A nyerteseket e-maiben értesítjük 2017. május 18-ig, nyereményüket a Heim Pál Gyerekkórház Gyermeknapi rendezvényén adjuk át.

A pályázat szervezője: A Heim Pál Gyermekkórház, mint a Gyógyhírek online gyermekgyógyászati, gyermek-egészségügyi magazin kiadója (1089 Budapest Üllői u.86.) adószáma: 15490335-2-42
A kiíró weboldala: http://www.heimpalkorhaz.hu és http://www.gyogyhirek.hu
A fotópályázat online elérhetősége: http://www.gyogyhirek.hu/fotopalyazat
JOGOK
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi – és büntetőjogi felelősséget is. A pályázat kiírója valamennyi jogsértésért felelősségét kizárja.
A résztvevő, a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a Részvételi Szabályzatban foglalt feltételeket, egyben hozzájárul ahhoz, hogy a Heim Pál Gyermekkórház a beküldött fotókat honlapjain (pl. http://www.heimpalkorhaz.hu, http://www.gyogyhirek.hu), a közösségi médiáiban, nyomtatott kiadványaiban és egyéb publikációiban, promóciós anyagaiban térítésmentesen, időbeli és egyéb korlátozás nélkül használja, azokat közzétegye.
A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a részvételi szabály bármely pontját megsérti vagy a felvétel a pályázat elbírálójának egyéb, bármely szempontjába ütközik (pld. közerkölcsöt vagy jogszabályt sért), úgy a Heim Pál Gyermekkórház jogosult őt a pályázatból indokolás nélkül kizárni.
A Pályázó a fotópályázaton történő részvétellel hozzájárulását adja ahhoz, hogy neve, lakcíméből a település (kerület) nyilvánosságra kerüljön.
A Szervező a Pályázó személyes adatait harmadik fél részére tovább nem adja, kivéve a nyertesek adatai amelyeket a nyeremény felajánlónak megadunk a nyeremény utáni adó teljesítése és a nyeremény átadása miatt, ha a személyes átadás nem lehetséges.
A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Fotópályázat feltételeit (különösen annak időtartamát, nyeremények mennyiségét, típusát stb.) megváltoztassa.
A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben a pályázat nyertese az e-mailben történő értesítést követően öt napig (a nyertes pályázó személyének meghatározásától számított napot követő hetedik nap 24.00. órájáig) nem értesíthető, jogosult új nyertest hirdetni. Ebben az esetben a korábbi győztes a díj iránt semmilyen igénnyel nem élhet.
ADATKEZELÉS
A Pályázók és a Szavazók a pályázatban és a szavazásban való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott adataik (név, e-mailcím stb.) a Heim Pál Gyermekkórház mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek és azokat a Heim Pál Gyermekkórház minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a fotók felhasználása, valamint a nyeremények kisorsolása, a nyertesek azonosítása, értesítése és a reklamációk kezelése, a többszörös jogosulatlan regisztrációk kiszűrése céljából, a nyertes Pályázók nevét, lakcímét a nyeremények kézbesítése, az ezzel kapcsolatos ügyintézés és számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében kezelje. Továbbá a hírlevélre feliratkozók adatait hírlevél küldése érdekében kezelje.
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-93529/2016, NAIH-93531/2016
A személyes adatok felvétele az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul. A Pályázók és a Szavazók tudomásul veszik, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény, valamint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény kötelezővé teheti személyes adatok megőrzését, illetve a nyeremény felajánlóknak való átadását.
Az a Pályázó és a Szavazó, aki külön hozzájárult ahhoz, hogy a Heim Pál Gyermekkórház Gyógyhírek magazinja reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing céllal, hírlevéllel megkeresse, azonban adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, nevének és lakcímének megadásával írásban postai úton (Heim Pál Gyermekkórház Gyógyhírek Szerkesztősége 1089 Budapest Üllői u. 86.), vagy elektronikus levélben (), vagy az elektronikus levél alján található link útján kérheti adatai törlését a gyogyhirek.hu -tól, a nyertesek kötelező adatkezelésén túlmenően.
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-93530/2016
Az adatkezelő által használt adatok vonatkozásában a Pályázót és a Szavazót megilleti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info törvény) 1419. §-aiban meghatározott valamennyi jogosultság, esetleges jogérvényesítési igényét pedig bíróság előtt gyakorolhatja, valamint fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is.
A Heim Pál Gyermekkórház a személyes adatokat az Info törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a Pályázóktól és a Szavazóktól kapott felhatalmazások és jogszabályok keretei között. A Heim Pál Gyermekkórház adatkezelési gyakorlatára a jelen Részvételi Szabályzatban nem szabályozott kérdésekben az Adatkezelési Tájékoztató a Heim Pál Gyermekkórház online felületeire a megfelelően irányadó.
A fotópályázatot nem a Facebook támogatja és kezeli. A játékban megadott adatokat a Heim Pál Gyermekkórház, mint a Gyógyhírek kiadója tárolja az adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat betartásával. A regisztrációs adatok megadásával és egyben a regisztrációval a felhasználó elfogadja a Heim Pál Gyermekkórház Fotópályázat részvételi szabályát és az adatvédelmi nyilatkozatát.

A pályázó és a szavazásra regisztráló személy által tett nyilatkozatok:
A fenti tájékoztatás megismerése után az alábbi nyilatkozatot teszik a pályázók a nevezési lapon, a szavazók regisztráláskor:
Pályázó személy által tett nyilatkozatok:
Kijelentem, hogy
– a fent közölt adatok a valóságnak megfelelnek
a Heim Pál Gyermekkórház Gyógyhírek magazin “Fotópályázat gyermekek egészségéről, betegségéről képekben” fotópályázatra általam beküldött fotók kizárólag a saját alkotásaim
– a csatolt pályaművek más pályázaton nem vettek részt
– a beküldött fotókkal kapcsolatban harmadik személynek semmilyen szerzői jogi, vagy egyéb jogosultsága, illetve igénye nem áll fenn
– a fotón szereplő személyek vagy törvényes képviselőjük hozzájáruló nyilatkozatával rendelkezem kiállításon, nyomtatásban és webes felületen történő megjelenésre
– a fotók nyilvánosságra hozhatóságát, mint alkotó, mint pályázó garantálom
A nevezési lap beküldésével automatikusan, megértettem és elfogadom a fotópályázat Részvételi Szabályzatában foglaltakat.
Hozzájárulok, hogy a beküldött fotóimat a Heim Pál Gyermekkórház és szervezeti egységei, valamint a Gyógyhírek magazin (online és offline felületein) és ezek közösségi oldalain, továbbá egyéb publikációikban, promóciós anyagaikban, kiállításon, és egyéb, a pályázat kapcsán esetlegesen készülő alkotásokban térítésmentesen, időbeli és minden egyéb korlátozás nélkül használja.

Pályázó és szavazó személy által tett nyilatkozat:
Hozzájárulok, hogy a Gyógyhírek online (http://www.gyogyhirek.hu) kiadójaként a Heim Pál Gyermekkórház, elektronikus hirdetést, reklámlevelet küldjön a nevezésnél megadott email címemre, előreláthatólag heti rendszerességgel.
Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem, hogy a Heim Pál Gyermekkórház mint adatkezelő visszavonásig, a megadott személyes adataimat erre a célra kezelje. Tudomásul veszem, hogy a Heim Pál Gyermekkórház, mint a http://www.gyogyhirek.hu kiadója 1089 Budapest, Üllői u. 86. postai és az elektronikus címeken keresztül, vagy az elektronikus levél alján található link útján kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.
Adatkezelési nyilvántartási számok: NAIH-93529/2016, NAIH-93530/2016, NAIH-93531/2016
A játékkal kapcsolatban további információ kérhető: címen
http://gyogyhirek.hu/fotopalyazat-szabalyzat-2017/