Ifjú zsenik a Természet szolgálatában

Hazai
Pályázati Felhívás – Ifjú zsenik a Természet szolgálatában

A pályázata célja: olyan tudományos projekt megvalósításának támogatása, amely a természet számára innovatív módon és áttörően hasznos.
Pályázók köre: középiskolai tanulmányt folytató diákok, egyénileg, vagy csoportban
Pályázat benyújtási határideje: 2018. március 1.

Pályázat benyújtásának módja:
– hiánytalanul kitöltött és határidőre benyújtott pályázati adatlap, amely az oldal alján tölthető le,
– valamint egy minimum 1, maximum 5 oldalas, pdf formátumú projektbemutató leírás,
– az anyagokat, melyek teljes terjedelme nem haladhatja meg az 5 MB-ot, a címre várjuk.
A pályázat során a projektbemutató leírásnak tartalmaznia kell, hogy a projekt, amelyet megvalósítana. a természet mely problémájára ad innovatív megoldást és minél részletesebben be kell mutatnia annak megvalósítási lépéseit, eszközeit, valamint várható eredményét. Az adatlap részét képezi az ötszázezer forintot érintő részletes költségvetési terv is, melynek alapos kidolgozását kérjük.
A pályázatot akkor tudjuk befogadni, ha az adatlapon a pályázó megjelöl egy olyan pedagógust, aki tutorként kíséri végig a projektjében vállalt feladatok megvalósítását.

Pályázni kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével lehet.
Indulni nem csak egyénileg, hanem csapatban is lehetséges, ám a pályázat benyújtása során ebben az esetben is egy személynek kell képviselnie a kollektívát.

A pályázat elbírálása, a nyertesek kiválasztása: Kétfordulós, zárt kiválasztás. A beküldött pályázati anyagot egy független bizottság értékeli (1. forduló). A kialakított rangsor alapján kiválasztott első 30 diáknak az elképzeléseit előadás formájában kell a bizottság előtt bemutatnia (2. forduló).
Az értékelés során többek között a projektbemutató leírás kidolgozottságát, a megoldandó probléma jelentőségét, annak megoldására tett javaslat innovatív voltát, a projekt megvalósíthatóságát, valamint az előadás felkészültségét pontozza a szakmai zsűri.

Díjazás:
Első helyezett: a nyertes projekt megvalósításának költségtérítéseként fél millió forint támogatást, eszközöket, labor hozzáférést, szükség esetén önkénteseket, valamint publikációs lehetőséget biztosítunk, egy kijelölt szakmai mentor felügyelete és támogatása mellett.
Második-harmadik helyezett: nagy értékű tárgyi jutalom, amely a további kutatásokat segíti majd (mikroszkóp, laborfelszerelések)
Döntőbe bejutott diákok: tárgyi nyeremények

http://erdomentok.hu/ifjuzsenik/

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
pályázati csomag