Humanitárius segítségnyújtás – Pályázat

Erdély EU

A Humanitárius Segély Önkéntesség Minőségi Címkéje tanúsítja, hogy egy szervezet képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységet folytatni, összhangban az „Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Testület” akció elveivel, céljaival és követelményeivel. A minőségi címke megszerzése előfeltétele annak, hogy csak a humanitárius segítségnyújtási műveleteket támogató önkéntes tevékenységekben vegyen részt.
A humanitárius segítségnyújtás önkéntességére vonatkozó minőségi címke iránti kérelem benyújtásakor a pályázó szervezetek az alábbi szerepek közül választhatnak:

  • Támogató szerep – magában foglalja a résztvevők támogatását, felkészítését és/vagy képzését az indulás előtt, közvetítést köztük és a fogadó szervezeteik között, és/vagy támogatást nyújtva a résztvevőknek, amikor visszatérnek tevékenységükből. A támogató szerep feljogosítja a szervezetet arra is, hogy projektpályázatokat nyújtson be, és koordinálja a partnerségeket a humanitárius segítségnyújtási önkéntes projektekhez;
  • Gazdaszerep – a Szolidaritási Testület résztvevőinek fogadásával kapcsolatos tevékenységek teljes skáláját lefedi, beleértve a fiatalok tevékenységeiből álló program kidolgozását, valamint útmutatást és támogatást a résztvevő számára az összes fázis során.

A Humanitárius Segély Önkéntesség Minőségi Címkéjét egy kiválasztási folyamatot követően ítélik oda, amely három fő szakaszból áll: a kérelem benyújtása, az értékelés és az odaítélés.
Pályázati azonosító: ESC-HUMAID-2021-QUAL-LABEL-LP
Státusz: nyitott
Határidő: 2022.09.22.
Támogatási forma: Visszatérítendő
Kedvezményezett:
Minőségi címke a támogató szerephez -minden olyan szervezet, amely jogilag letelepedett egy program országban.
Minőségi címke a fogadó szerepkörhöz -minden olyan szervezet, amely jogilag letelepedett egy programon kívüli országban.

További információk: https://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/3965