Honismereti-művelődéstörténeti vetélkedő

Felvidék Hazai

szeptember 22. – november 3.

 

A Honismereti Szövetség – folytatva az immár negyedszázados hagyományt – Kárpát-medencére kiterjedő honismereti – művelődéstörténeti vetélkedőt hirdet és szervez hetediktől tizenkettedik évfolyamos középiskolás diákok részére A millenniumi ünnepségek témakörben. (A határon túli iskolák esetében a hetedik évfolyamtól várunk csapatokat bármilyen iskolatípusból.)

A vetélkedő célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet történelmünk 125 évvel ezelőtti eseménysorozatára, amely meghatározó volt nemzetünk társadalmi, gazdasági életére, illetve fejlődésére.

A vetélkedő feladatai olyan történeti-helytörténeti ismeretekkel segítenek felvértezni a diákokat, amelyek szélesítik, gazdagítják az iskolai tananyagot. Kutatásaik során megismerkedhetnek a korszak lakóhelyükre, környezetükre – akár családjukra – gyakorolt hatásával, következményeivel.

A középiskolákból három fős csapatok jelentkezését várjuk. Nincs korcsoportonkénti kategória. Egy iskola maximum kettő csapatot indíthat.

Jelentkezés/nevezés: legkésőbb 2021. november 3-ig a kitöltött jelentkezési lap megküldésével a e-mail címre vagy az alábbi linken:
https://forms.gle/1Roqt9Gi1cCKcV3JA
Nevezési-részvételi díj nincs.

JELENTKEZÉSI LAP -A millenniumi ünnepségek

Felhívás_Millennium_vetélkedő_Honismereti Szövetség