Hívás – nemzetközi fotópályázat

Hazai
Hívás – nemzetközi fotópályázat

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti 22. tematikus nemzetközi fotópályázat, melynek idei hívószava a HÍVÁS.
Elszoktunk attól, hogy jelentőséget tulajdonítsunk annak, ha hívnak bennünket, vagy ha mi hívunk mást. A reklámok, a műsorok, a közösségi médiumok, az okostelefonok hívásóceánjában könnyen alámerül egy-egy valóban fontos hívás. A folyamatos készenlétben mintha elveszítenénk évmilliók alatt kialakult érzékeink kifinomult képességeit.

Sámuel a bibliai ókor nagy esti csöndjében hallja, hogy Isten hívja, hogy a nevén szólítja. Válaszol: “Szólj, Uram, hallja a te szolgád!” Ma nemhogy Isten, de senki nem szólít néven a nagy tülekedésben. Itt állok egyedül, névtelenül a hatalmas híváspiacon?
Hallani, látni, beszélni akarok, meghallgatni és meghallgatva lenni -, hogy szabadon szolgálhassak valamit, valakit, téged, a másikat.
Legyen értelme az élet legmélyén szólító hangnak, ami egy életre szóló elköteleződést, hivatást is várhat tőlem – feleségként, apaként, szerzetesként, kőművesként, orvosként. Legyen értelme léteznem, élnem, gondolkodnom.
Hívj, és meghallom a hívásod, kezdem végre sejteni, hogy nekem is érkezhet valami fontos. Most öt percig, vagy akár egész életemben rád figyelek, ki leszek kapcsolva mindenki másnak.

Nevezni a fenti hívószó gondolatkörébe illeszkedő filmmel vagy fotóval lehet a szabályzatban részletezetteknek megfelelően. Az Akadémia olyan szakmailag igényes alkotásokat vár, amelyek alkalmasak arra, hogy a vizualitás nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.
A beérkezett alkotásokat nemzetközi zsűrik értékelik. Díjak 3 millió forint összértékben.
– Nevezési és film- ill. fotóleadási határidő: 2019. október 18.
– A szemle időpontja: 2019. november 27-30.

A fotópályázatra várjuk professzionális és nem professzionális alkotók képeit egyaránt, életkori megkötés nélkül. A beküldött fotókat a fotós zsűri döntése alapján állítjuk ki. A díjak átadására a filmszemle díjkiosztóján kerül sor. A zsűri külön értékeli a fotósorozatokat és az egyedi alkotásokat.
Nevezési határidő: 2019. október 18.
A szemle időpontja: 2019. november 27-30.
Díjkiosztó: 2019. november 30., 19 óra.
Helyszín: Premier Kultcafé (Budapest, Üllői út 2-4, 1085).
A zsűri tagjaival való átfogóbb konzultáció és eszmecsere érdekében a Faludi Ferenc Akadémia értékelő szakmai napot tart minden nevező (fotós és filmes) számára a szemlét követően 2019. december 7-én, szombaton.

Nevezési feltételek
Korhatár megkötése nélkül várjuk az alkotók jelentkezését.

A filmszemlére és a fotópályázatra való nevezés egymástól független.

Kategóriák:
– sorozat
– önálló kép
Egy alkotó legfeljebb 3 egymástól független fotós pályaművel nevezhet.

Technikai feltételek
– Nevezni digitális és hagyományos (analóg) technikával készült színes, valamint fekete-fehér képekkel is lehet.
– A pályaművek nyomtatva/levilágítva, maximum 30×40 cm méretben küldhetőek be postai úton vagy leadhatóak személyesen. Mindkét esetben az online kitöltött nevezési lap nyomtatott, aláírt változatát kérjük mellékelni a nyomatokhoz. A képek hátulján fel kell tüntetni a kép címét és az alkotó nevét.
– A fentieken túl a pályaműveket 300 dpi felbontásban e-mailben (csatolva vagy fájlküldő oldal segítségével) vagy CD-n a nyomatok mellékleteként is be kell nyújtani. A képek metaadatainál tüntessék fel az alkotó nevét és a képek címét, illetve sorozat esetében annak sorszáma a fájl nevében legyen feltüntetve. Kérjük mellékelni az aláírt scannelt nevezési lapot.
– Kép műszaki paraméterei: JPEG fájltípus, befoglaló méret minimum 1000×1000 pixel, maximum 4000×4000 pixel.
Csak a fenti feltételeknek megfelelő nevezéseket fogadunk el.
Nevezési díj nincs.

Kapcsolat
Faludi Ferenc Akadémia
http://www.faludiakademia.hu

H-1085 Budapest Horánszky u. 20.
+36-1-411-0825
facebook/faludifilmfestival
Postacím:
Hívás – 22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat
JTMR 1447 Budapest, Pf. 462.