Havi nyolcezer dináros támogatás

Óbecse Ösztöndíj

Megjelent az ösztöndíjpályázat

Az óbecsei önkormányzat közzétette az egyetemi ösztöndíjak odaítélésére vonatkozó pályázatát a 2017/2018-as tanévre. Az idén összesen 50 hallgató reménykedhet a havi 8000 dináros támogatásban tíz hónapon át. A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat helyi irodájának adatai alapján jelenleg a gépészmérnök, elektromérnök, gyógyszerész, valamint a matematika-, fizika-, kémia- és biológiatanár bizonyult hiányszakmának, így a jogosultság elbírálásakor előnyt élveznek azok az egyetemi hallgatók, akik ezeken a szakokon tanulnak.

A jelöltek olyan, a szerbiai felsőoktatási intézményben tanuló rendes hallgatók lehetnek, akik először iratkoztak be a folyó tanévben az első- vagy másodfokú tanulmányok megfelelő évére vagy az abszolvensi évre, nem ismételtek évet, és legalább nyolcas a tanulmányi átlaguk. További elvárás, hogy a pályázók az alapfokú akadémiai tanulmányok harmadéves vagy negyedéves, illetve mester tanulmányok elsőéves vagy másodéves hallgatói, vagy először van abszolvensi státusuk az alapfokú akadémiai, illetve a mestertanulmányokon. Nem lehet ösztöndíjas olyan hallgató, akinek abszolvensi státusa van, de lejárt az abszolvensi ideje, aki munkaviszonyban van, aki betöltötte a 26., illetve a 27. életévét, ha az alapfokú tanulmányok tovább tartanak nyolc szemeszternél, és az sem, aki közpénzből valamilyen más ösztöndíjat kap.

A jelentkezési határidő december 5-e. A pályázat további feltételeiről és a benyújtandó dokumentumokról a www.becej.rs honlapon lehet tájékozódni szerb és magyar nyelven egyaránt.