Gyűjthető múlt – kisfilmkészítő

Hazai

Középiskolába jársz? Érdekel a természet? Szereted a filmeket? Te is szívesen forgatnál?
Jelentkezz!
A Magyarhoni Földtani Társulat Év ásványa, Év ősmaradványa programja kisfilmkészítő pályázatot hirdet középiskolásoknak

“Gyűjthető múlt” címmel.

A kiírásra jelentkezhetsz egyedül, de kereshetsz segítőtársakat is. Maximum három főből álló csapatok jelentkezését várjuk.
Arra kérünk, készítsetek egy maximum 4-6 perces kisfilmet az év ásványáról, a gránátról, és/vagy az év ősmaradványáról, a Nummulitesről.
Ha segítségre van szükségetek, látogassatok el az http://evosmaradvanya.hu/ weboldalra, ahol az ismeretterjesztés menüpontban sok érdekességet megtudhattok a gránátról és a Nummulitesről. Érdemes követni az Év ásványa és az Év ősmaradványa facebook oldalakat is!
Egy pályázótól/csapattól akár több, maximum 6 perces kisfilmet várunk, és mindenki csak a saját maga/csapata által készített filmmel pályázhat. Egy pályázó akár több különböző csapatban is részt vehet. Bármilyen technikával készült mozgóképpel lehet pályázni (video, rajzfilm, animációs film stb.).
Ha a beadott pályamű bármilyen, nem a pályázó által készített művet, vagy annak részletét (zene, film) tartalmazza, akkor a pályamunkához csatolni kell a felhasznált mű készítőinek (kiadó, ill. jogtulajdonos) írásos beleegyezését.
Szabadon felhasználható zeneművek itt elérhetők: http://freemusicarchive.org.
A pályázat beküldési határideje: 2017. 02. 26.
A pályaműveket zsűri értékeli. A zsűri tagjai:
Bubik Veronika, Nagy Ernő és Maros Gábor
az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának Természettudományi Kommunikáció és UNESCO Multimédiapedagógia Központjának munkatársai.
A díjakat a Magyarhoni Földtani Társulat osztja ki:
1. díj:
Ingyenes belépő a Filmdzsungel Stúdió természetfilmes videótárába egy éven keresztül
Exkluzív tárlatvezetések:
1) Kalandozás a Magyar Természettudományi Múzeum Földtani és Őslénytani Tárában Dr. Főzy István vezetésével
2) Szecessziós séta: tárlatvezetés a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet székházában és kiállításainál

Filmcsomag a Szerelmes Földrajz felvételeiből
Ajándékcsomag a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet Országos Földtani Szakkönyvtárának kiadványaiból 35 000 Ft értékben
Ajándékcsomag a Magyarhoni Földtani Társulat kiadványaiból.

2. díj:
Exkluzív tárlatvezetések:
1) Kalandozás a Magyar Természettudományi Múzeum Földtani és Őslénytani Tárában Dr. Főzy István vezetésével
2) Szecessziós séta: tárlatvezetés a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet székházában és kiállításainál

Filmcsomag a Szerelmes Földrajz felvételeiből
Ajándékcsomag a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet Országos Földtani Szakkönyvtárának kiadványaiból 25 000 Ft értékben
Ajándékcsomag a Magyarhoni Földtani Társulat kiadványaiból.

3. díj:
Exkluzív tárlatvezetések:
1) Kalandozás a Magyar Természettudományi Múzeum Földtani és Őslénytani Tárában Dr. Főzy István vezetésével
2) Szecessziós séta: tárlatvezetés a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet székházában és kiállításainál.

Filmcsomag a Szerelmes Földrajz felvételeiből
Ajándékcsomag a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet Országos Földtani Szakkönyvtárának kiadványaiból 15 000 Ft értékben
Ajándékcsomag a Magyarhoni Földtani Társulat kiadványaiból

Eredményhirdetés: 2017. március 11., Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál (A filmeket bemutatjuk a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál közönségének)
A kisfilm technikai feltételei:
Fájltípus: amit a youtube támogat, lehetőleg mp4 formátum, (ajánlott: 720p)
Maximális időtartam: 6 perc
A címmel ellátott kisfilmeket a youtube videómegosztó oldalra kell feltölteni (NEM LISTÁZOTT beállítással – nem publikusként, de a link birtokában megnézhetőként).
A pályázatra a kisfilmet nevezni az http://evosmaradvanya.hu/ weboldalról letölthető Nevezési lap kitöltésével és beküldésével lehet.
A nevezési lap kitöltéséhez az alábbi adatokra lesz szükség: a kisfilm egy jellemző képkockája, linkje, címe, és rövid leírása, beleértve a készítéséhez használt technika megnevezését.
Kérjük feltüntetni a pályázó(k) nevét, születési dátumát, e-mail címét, telefonszámát. Ha csoportos pályázatról van szó, kérjük, hogy nevezési lapot minden pályázó nyújtson be.
A kitöltött és a pályázó (18 éves kor alatt törvényes gondviselő) által aláírt nevezési lapokat az vagy az címekre várjuk.
A megadott adatokat a Magyarhoni Földtani Társulat adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázók a regisztrációval hozzájárulnak személyes adataik rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevük pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.
Szerzői és személyiségi jogi feltételek: pályázni kizárólag olyan kisfilmmel lehet, amely nem sérti harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben ez mégsem teljesül, akkor az ebből fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Magyarhoni Földtani Társulatot mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Pályázó a pályázat megküldésével díjigény nélkül engedélyezi, hogy a Magyarhoni Földtani Társulat kisfilmjét a pályázat idején a pályázattal kapcsolatos felületeken, köztük a http://evosmaradvanya.hu/ weboldalon, az Év ásványa, Év ősmaradványa facebook oldalakon közzé tegye; archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa; a program népszerűsítésére időbeli korlát nélkül felhasználhassa.
http://www.evosmaradvanya.hu/