Gyermekrajzpályázat

Bjelovar Egyéb

Idén négy horvátországi Eszperantó egyesület (mint társzervezők a Bjelovári Kultúris  Nyár kereteiben megszervezi az  INTERFEST Nemzetközi Kultúrfesztivált, amelynek keretében sok programot szerveznek , mint:  az irodalom, zene, folklór, kiképzések, nyelvtanulás, nemzetközi kultúra csere, turizmus és más aktivitások, amelyeket előadások, koncertek, bemutatók, vitafórumok által valósítanak meg)

Az Interfest 2017. augusztus 5. (6) és 12-e között valósul meg Bjelovárban, a kis horvát városban, amely már több mint egy évszázada  (1909-től) ismert Eszperantó város.
A fesztivál keretében gyermekrajz  kiállítást szervezünk. Kérjük a világ eszperantistáit, segítsenek a gyermekrajzok begyűjtésében. Résztvehet minden óvodás és általános iskolás gyermek minden országból, attól függetlenül, hogy ismeri-e az Eszperantó nyelvet vagy sem. Kérjük az eszperantistákat, motiválják az iskolákat, óvodákat és egyedülállókat (ismerőseik gyermekeit) saját lakhelyükön vagy máshol, hogy vegyenek részt a kiállításon.

A kiállításra elfogadjuk a szabadon választott témára készült rajzokat vagy festményeket, bármilyen technikával és bármilyen formátumban. Az alkotás hátlapján legyenek leírva a következő adatok: az alkotó család- és személyneve, életkora, lakcíme, esetleg az iskola vagy óvoda neve és pontos címe.

Kérjük, hogy a rajzokat megfelelően csomagolják  be, hogy azok ne sérüljenek meg (például papírcsomgolást készíthetnek, vagy másképpen védhetik meg.)

A rajzok érkezzenek meg hozzánk  2017. június végéig.

Kérjük, küldjék el őket a kiállítás megbízottjának:

Josip Pleadin

Bana Jelačića 138 A

HR – 48350 Đurđevac

Kroatio

Europo

A legjobb alkotások szerény díjakban részesülnek és megjelentetjük őket a Fesztivál honlapján és a nyomtatott kiadványokban.

Előre  is köszönjük!