Föld Napja – rajzpályázat

Egyéb

2020-ban 50. alkalommal ünneplik meg világszerte a Föld Napját. Ebből az alkalomból az Agrárminisztérium rajzpályázatot hirdet óvodások, általános-és középiskolások számára: a pályamű a Föld Napja témájához kapcsolódjon. Más pályázatra már benyújtott alkotással nem lehet pályázni.

A pályázatot az alábbi korcsoportok számára hirdetjük meg:

3-6 év;

6-10 év;

10-14 év;

14-19 év.

Formai követelmények:

A4 vagy A3 méretű, tetszőleges szabadkézi technikával (ceruza, zsírkréta, pasztellkréta, vízfesték/akvarell, tempera, stb.) készült alkotásokkal lehet pályázni, egy pályázó egy pályaművet küldhet be. Az elkészült alkotás szkennelt változatát vagy jó minőségű digitális fényképét kell beküldeni a -mail címre, és az alábbi adatokat kell az e-mailben megadni (a személyes adatokat az érvényes előírásoknak megfelelően kezeljük):

-az alkotó neve-az alkotó életkora
-az alkotó postai címe-az alkotó tanintézménye (óvoda vagy iskola) neve, címe-a pályázó (vagy szülője) elérhetősége (e-mail címe, telefonszáma)
-a rajz címe-az alkalmazott technika

A pályaművek beküldési határideje: 2020. június 4. (csütörtök) éjfél. Nevezési díj nincs.
A pályaműveket a kiíró által felkért bíráló bizottság értékeli és a fenti négy korosztályban választja ki a nyertes műveket június 30-ig; korosztályonként az első három helyezést elért pályázót díjazzuk. A nyerteseket e-mailben értesítjük, és a nyertesek listáját valamint a nyertes képeket közzétesszük az Agrárminisztérium és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár weboldalán. A pályázatra készített legjobb alkotásokat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kiállítjuk.

A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a résztvevők és hozzátartozóik hozzájáruljanak a megadott személyes adataik kezeléséhez a csatolt nyilatkozat kitöltésével és beküldésével. A pályázaton való részvétellel a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy az Agrárminisztérium a pályaműveket kiadványaiban, weboldalán a készítő nevét feltüntetve szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhassa.

További részletek itt olvashatók.