Fizikatanárok figyelem!

Genf Egyéb

Tisztelt fizikatanár-kollégák!

Immár 12. alkalommal, 2017-ben is megszervezzük magyar fizikatanárok továbbképzését a CERN Európai Részecskefizikai Laboratóriumban. A program 2017. aug. 18-án, pénteken kezdődik repülőgépes kiutazással Genfbe. A hétvégét múzeumlátogatás és kirándulás keretében csapatépítéssel töltjük. Hétfőtől délelőttönként előadások, délután kísérletek látogatása, este gyakorlati foglalkozás lesz. Hazautazás aug. 25-én, pénteken délután. Az előadásokat hazai kutatók magyar nyelven tartják. A résztvevők számát 20 főre korlátozzuk, a kiutazást és a kinti szállást a Pallas Athene Domus Innovationis Alapítvány támogatásával az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont fedezi, a kinti tartózkodás többi költségéről (élelmezés, helyi közlekedés és múzeumi belépődíjak) a résztvevők maguk gondoskodnak.

A korábbi programok megtekinthetők a CERN vonatkozó honlapjain: http://teacher-programmes.web.cern.ch/ntp/hungarian-teacher-programme

A legutóbbi, 2016-os képzés programja: https://indico.cern.ch/event/505644/timetable/

Az előadásokról videofelvétel készült, a program honlapjain azok is megtekinthetők. 2016. november 12-én, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából nagy sikerű találkozót szerveztünk az elmúlt 11 év programjaiban részt vett tanárok és előadók részére a budapesti Piarista Gimnáziumban: https://indico.kfki.hu/event/442/other-view?view=standard

Aktív fizika- és mérnöktanárok jelentkezését várjuk a 2017-es programra, lehetőleg olyanokét, akik még nem vettek részt ilyen képzésben.

Jelentkezési határidő: 2017. február 15.

Kérjük, indokolják meg részvételi szándékukat és adják meg valamennyi elérhetőségüket: munkahely és címe, otthoni és mobiltelefon. Az utazás EasyJettel történik, a repülőjegyet korán szeretnénk megvenni, hogy biztosan legyen hely a pénteki járaton. Az utazókat a február 15-ig jelentkezettek közül választjuk ki. Mivel a kiutazók nevét nem tudjuk megváltoztatni a repülőjegyen, ezért kérjük (és elvárjuk), hogy csak biztos részvétel esetén jelentkezzenek. A jelentkező tanárkollégák e-mailen küldjék jelentkezésüket és a motivációs levelet a program szervezőinek: Oláh Éva (), Szathmári Nóra () és Horváth Dezső ().

Kérjük mindazokat, akik már vettek részt ilyen programban, hogy bátorítsák erre kollégáikat.

(A képzésen határon túli magyar iskolákban oktató fizikatanárok is részt vehetnek. Élménygazdag, tartalmas, felejthetetlen programban lehet részük. Gulácsy Géza, a 2013-as képzés résztvevője.)

Forrás: karpataljalap.net