Fiatal tehetségek támogatása

Gyergyószentmiklós Külhoni

Pályázati felhívás fiatalok tevékenységeinek és tehetséges fiatalok támogatására (2019)

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont az Élmény Alap segítségével pályázatot hirdet gyergyószentmiklósi magánszemélyek, csoportok számára.

Az Élmény Alap célja a gyergyószéki fiatalok támogatása abban, hogy aktív élményekben részesüljenek a természetben és emberi közösségekben. Fejlődjön kezdeményező készségük, közösségi gondolkodásuk, megtapasztalják a tanulás- és tehetségük kibontakoztatásának örömét. Ennek érdekében támogatjuk a fiatalok kezdeményezéseinek megvalósulását, szervezünk és támogatunk oktatási, személyiség- és közösségfejlesztő programokat, illetve alkalmi ösztöndíj-támogatást biztosítunk tehetséges fiataloknak.

A pályázat idén elsősorban 14-25 év közötti fiataloknak szól – magánszemélyeknek és csoportoknak. A programok megvalósulási ideje a 2019-es év, illetve a 2020-as év első féléve. A támogatást előfinanszírozással biztosítjuk a támogatási szerződés megkötése után. A támogatással való elszámolás határideje a projekt lezárása utáni legtöbb 30 nap.

Támogatott tevékenységek:

  1. ifjúsági kezdeményezések (egy projektre maximum 1500 lejes támogatás igényelhető)
  2. ösztöndíjak (egy személy maximum 500 lej támogatást igényelhet)

Ifjúsági kezdeményezések támogatása

Idei jelmondatunk: “Vess ágyat az álmaidnak!”

Az ifjúsági kezdeményezések lehetőséget adnak fiataloknak (15-25) saját projektek kidolgozására és megvalósítására a helyi közösségükben. Egy ifjúsági kezdeményezéshez csak egy jó ötlet és minimum 4 helyi fiatal kell. Az ötlet ne öncélú legyen, hanem helyi hatással is bírjon, a ti és a helyi (vagy tágabb) közösségeitek igényeire adjon választ. A programok lehetnek helyi szintűek (Gyergyószentmiklós) vagy térségi szintűek (Gyergyószentmiklóson és a környező településeken valósulnak meg). Ezután az ötletet egy projekt formájába kell önteni, és ha ez mind megvan, akkor papírra vetni egy pályázati űrlapon.

Ha valami újat, hasznosat tervezel környezeted számára, akkor az ifjúsági kezdeményezést Neked találták ki, mert lehetővé teszi, hogy megvalósítsd elképzelésed barátaiddal és kipróbáld magad egy projekt tervezésében és létrehozásában. Tehetsz valami fontosat társaiddal a helyi közösségedért.

A Kezdeményező csapat

A kezdeményező csapat legalább 4 személyből kell álljon, a csapattagok legalább 75%-a 15-25 év közötti kell legyen. A csapatban egyaránt lehetnek gyergyószentmiklósi és a környező gyergyói településeken élő fiatalok. A pályázati űrlapon be kell mutatni a csapatot.

Ösztöndíjak

Célunk a tehetséges gyergyószéki fiatalok segítése, hogy tehetségüket kibontakoztassák, fejlesszék. Az ösztöndíjra Gyergyó-medencei fiatalok pályázhatnak (15-25 év közöttiek).

Határidők:

  • A pályázatok online leadása: október 29.
  • Nyilvános bemutatók: október 31, csütörtök, 16 óra.
  • A pályázatok elbírálása a kuratórium és támogatók által: november 1-6.
  • Eredményhirdetés: november 7.

A pályázati kiírással, Élmény Alappal kapcsolatosan bővebb információk megtalálhatók a program honlapján, a www.eroforraskozpont.ro/elmenyalap címen. Ugyaninnen tölthetők le a pályázati űrlapok is. A pályázatokat elektronikus formában az e-mail címre kell küldeni, a személyes leadásról, a nyilvános bemutató konkrét időpontjáról és helyszínéről később értesítjük az érdeklődőket.