Femine Fortis: Női példaképet keresnek

Felvidék Külhoni

január 19.,08:00 – április 15.,17:00

 

Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, s ebben a helyzetben még fontosabb a nők szerepe, az édesanyáké, a gondozóké. Ebben a nehéz időszakba is úgy érezzük, szükség van a példaképekre, így a Femine Fortis – Erős Nők Polgári Társulás 2022-ben női példaképeket keres.

A Femine Fortis – Erős Nők Polgári Társulás 2022-ban is keresi a felvidéki magyar női példaképeket. Négy évvel ezelőtt Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismertük el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit, a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, 2020-ban Klemen Terézia kapta a díjat, Tóth Klára munkásságát posztumusz értékelték kitüntetéssel. A 2021-es évben Szögedi Anna, Tornalja polgármestere kapott elismerést.

Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet? Olyan sikeres embert, aki bebizonyította, hogy nőként is lehet nagyot alkotni? Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2022. április 15-ig várjuk. A kuratórium a jelölések beérkezése után dönt.

A kuratórium tagjai: Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella Neszméri Tünde, Zupko Mária és Bauer Edit. Az elismerést ünnepélyes keretek között Füleken adjuk át május végén (természetesen, ha ezt a járványügyi szabályok, intézkedések lehetővé teszik).

Várjuk a jelöléseket a  címre. Kérjük, adja meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és egy életrajzot, illetve egy legalább féloldalas ajánlást várunk, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre. Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúraszervező. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

Kérjük a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.