Femine Fortis – Erős Nők 2023

Felvidék Hazai

Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de ebben a helyzetben még fontosabb a nők szerepe, az édesanyáké, a gondozóké. Ebben a járvány sújtotta nehéz időszakban, a gazdasági válságban, amely a járvány és a háború következménye, is úgy érezzük, szükség van a példaképekre, így a Femine Fortis – Erős Nők Polgári Társulás ismét női példaképeket keres. 

A Femine Fortis elnöksége olyan sikeres emberekre várja a javaslatokat, akik bebizonyították, hogy nőként is lehet nagyot alkotni.

Ha Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki bebizonyította, nőként is lehet nagyot alkotni, szeretné, ha mindenki megismerné a történetét, a sikereit és az oda vezető utat, akkor jelölje példaképnek.

A Femine Fortis 2016 óta ítéli oda a Példakép-díjat. Az első évben Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismerték el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, a 2020-as évben pedig Klemen Teréziát díjazták, valamint Tóth Klára posztumusz kapta meg az elismerést. 2021-ben Szögedi Anna, Tornalja polgármestere, 2022-ben a jubileumát ünneplő Strédl Terézia kapott elismerést. 

Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet? Olyan sikeres embert, aki bebizonyította, nőként is lehet nagyot alkotni? Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2023. január 25-ig várják.

A kuratórium a jelölések beérkezése után dönt. A kuratórium tagjai: Bauer Edit, Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella, Neszméri Tünde, Zupko Mária.

Az elismerést ünnepélyes keretek között Füleken adják át március elején.

Várjuk a jelöléseket a  címre. Kérjük, adják meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és küldjenek egy életrajzot, illetve egy legalább féloldalas ajánlást, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre.

Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúraszervező. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

Kérjük a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.

(Sajtóközlemény)