Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Online Hazai

A pályázat célja

A Kárpát-Medencei Tehetségkutató Alapítvány olyan diákok támogatására fókuszál, akik kifejezési médiuma a jelen kontextusába illeszkedik, reflektál korunk, környezetünk aktuális problémáira, azzal párbeszédet folytat. Ez a szemlélet mind a gazdasági, tudományos mind a művészeti hátterű diákokra egyaránt érvényes. A kortárs művészet integrálása az egyén oktatásában, kiemelkedően hasznos és újszerű attitűdöket eredményezhet az egyéniségfejlődésben. A vizuális kultúrában, zenei ágazatokban és egyéb művészeti területekben rejlő nevelési, fejlesztési potenciált egyre inkább kezdik felismerni és széles körben alkalmazni.

Az ösztöndíj formája

  • Az ösztöndíj összege: 43.000 Ft/fő, 6 hónapra, mely összeg a program végén kerül kifizetésre a feltételek teljesülése esetén, teljes összege 258.000 Ft/fő
  • Az ösztöndíj időtartama: 6 hónap (2022. április 1. – 2022. szeptember 30.)
  • Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók egy 3 napos (2022. március 25-27. között) csapatépítő tréningen vesznek részt, ahol egyéni mentorálás, csoportos együttműködés, ön és alkotói tevékenységük fejlesztése nyer majd teret.
  • Nyáron a Tihanyi művésztelepen 2022. június 5-10. között alkotói időszak (tábor).
  • Rendszeres klubfoglalkozás, mentoráltakkal való kapcsolattartás, kirándulási lehetőségek.

Támogatott szakterületek

Jelen alkotói ösztöndíjpályázatra bármely szakterületről benyújtható pályázat. Jelen pályázat benyújtására felsőoktatásban résztvevő I-III. évfolyamos  nappali tagozatos jogosultak. Továbbá vállalják, hogy az ösztöndíjas időszakban – témavezető, mentor felügyeletével, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány keretében kutatási tevékenységet végeznek, saját területükön és egyéni hitvallásuknak megfelelően.

A támogatásban részesíthető pályázók száma

Jelen pályázati kiírás keretében legfeljebb 15 fő részesülhet támogatásban.

A pályázatok benyújtásának határideje

A pályázatokat 2022. január 15 – 2022. február 10. között lehet benyújtani.

A pályázat beadásának határideje: 2022.  február 10. 16:00 (16 óra)

Jelentkezés módja:

E-mail írása a címre, a tárgy mezőbe írják be: „jelentkezés Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíjra” ide kérjük elküldeni a tanulmányi és egyéb igazolások digitális változatát (melyeket majd eredetiben az esetleges szerződéskötéskor kell benyújtani), továbbá regisztráció és a részletes adatlap kitöltése a https://kmta.hu/kerdoiv/regisztracio.php oldalon az adatlap lezárásnak a pályázati időszakban kell megvalósulni. A hiányos pályázatokat, pályázati időszakot megelőző korábbi adatlap lezárást nem vesszük figyelembe. A pályázatot egy fileban pdf formában kell benyújtani az e-mail csatolmányaként. Idegennyelvű jogviszony igazolást le kell fordítani magyar nyelvre. A pályázat benyújtásával egyidejűleg a www.kmta.hu oldalon a regisztrációt követően a belső adatlapot le kell zárni, a lezárásnak a pályázati időszakra kell esnie. A file neve a jelentkező neve (X.Y. jelentkezés Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíjra) azon pályázókkal, akiket a bíráló testület támogatásra javasol, azokkal személyesen interjút készítünk, melyre 2022. februárban kerül sor. A nyerteseket február utolsó napjaiban értesítjük.

 

További információk: https://kmta.hu/aktualis-palyazatok/