Felső – Tisza Völgye Minőségi Védjegy

Hazai

Pályázat a Felső – Tisza Völgye Minőségi Védjegy elnyerésére

 

1. Kiíró: Falvak Kultúrájáért Alapítvány (Budapest) és a Felső – Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület (Vásárosnamény)
2. Pályázat címe: Felső – Tisza Völgye Minőségi Védjegy
3. Pályázhatnak: önkormányzatok, civilszervezetek, vállalkozók és magánszemélyek
4. Pályázatról:
(a) Alapítók céljai: A helyi termékek és szolgáltatások elismerésével, országos és nemzetközi népszerűsítésével a hátrányos helyzetű térség életminősége fejlődésének, valamint az integrált négyeshatár-menti együttműködés elősegítése.
(b) A védjegy célja: A helyi termékek és szolgáltatások eladhatósági szintjének fokozása, a vállalkozások versenyképessége megőrzése, és innovatív megoldások elismerése. Ezen belül: a megfelelő szakmai alapon, és korlátozott számban adományozott elismeréssel fokozni a minőségi termék és szolgáltatás iránti keresletet; az elismert termékek és szolgáltatások hazai és külföldi bemutatón és vásáron, országos minősítéseken való részvételének elősegítése; a termékek határon túli elhelyezése lehetőségeinek szélesítése, valamint a szolgáltatások iránt érdeklődő beutazó forgalom emelkedése; a vásárlói bizalom, a tudatos fogyasztói magatartás kialakításának elősegítése.
(c) 2017. évben maximum 3 – 3 elismerés kerül átadásra termék és szolgáltatás kategóriában.
(d) A pályázat formája kötetlen, azonban abból a pályázó szervezet (személy) és az elismerésre javasolt termék vagy szolgáltatás leírását úgy kell csatolni vagy a maga valójában bemutatni, hogy az a bíráló bizottság által egyértelműen értékelhető legyen.
(e) A pályázaton részt vehet minden, a pályázati csoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő Felső – Tisza Völgye vidékfejlesztési térség – beleértve a határon túli területeket (Partium, Kárpátalja, Felvidék) – településein gyártott, forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas áru és önálló szolgáltatás.
5. A pályázat benyújtásának határideje 2017. április 30.
6. A döntést a meghírdető szervezetek által különböző szakterületekről felkért zsűri végzi. Az országos, valamint a térségi és a helyi fejlesztési stratégiák figyelembevételével meghirdetett elismerésre vonatkozó döntésnél kiemelt hangsúlyt kap munkahelyteremtő és életminőség-fejlesztő képesség.
7. Az elismerések adományozása 2017. május 15. (hétfő) VII. Magyar Világtalálkozóval „Négyeshatármenti kulturális találkozón” történik.
8. A pályázat szervezését a Falvak Kultúrájáért Alapítvány által működtetett Felső – Tisza Völgye Információs Központ végzi. Cím: 4634 Aranyosapáti Kossuth Lajos út 26.
További információ: www.ftvik.shp.hu, e-mail:


Forrás: alkotohazak.shp.hu