Felhívás a vajdasági döntőre

Topolya Külhoni

Felhívás a Szép Magyar Beszéd vajdasági döntőjére

Ebben az évben is közzétette a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny vajdasági döntőjének felhívását, amelyet március 23-án tartanak Topolyán.

A felolvasási versenyre minden középiskolából 4 tanulót nevezhetnek be a tanintézmények. A jelentkezés feltételei: egy előre begyakorolt, szabadon választott, 3 percnél nem hosszabb nyelvművelő, illetve esszészerű szöveg. A szerzőt és a címét jelentkezéskor fel kell tüntetni. A versenyző a helyszínen is kap egy hasonló szöveget, amelyet 15 perces felkészülés után olvas fel. A felkészülésben segíthet Szakács Béla–Kerekes Barnabás: Szöveggyűjtemény és útmutató a középfokú iskolák Kazinczy-versenyéhez című kötete.

Az országos döntőt 54. alkalommal tartják meg Győrben, 2019. április 25. és 28. között, ahova Vajdaságból 5 középiskolás tanuló juthat el.

A vajdasági döntő 2019. március 23-án (szombaton) 10 órakor kezdődik a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ székházában, az úgynevezett Gorica épületben, a Vuk Karadžić u. 1. sz. alatt.

A jelentkezéseket péntekig, azaz március 15-éig várják a szervezők, a 024/711-554-es vezetékes, illetve a 064/24-64-679-es mobilszámon. Továbbá a e-mail-címen.

Jelentkezéskor kérik, hogy küldjék el a szabadon választott szöveg szerzőjét és címét.

 

Forrás: Magyar Szó