Fejtegetés a közös európai jövőről

Felvidék Külhoni

A száz évvel ezelőtti döntés megpecsételte Magyarország és mindannyiunk sorsát. Nemcsak nemzeti szintű, de olyan társadalmi és kulturális szakadás történt, aminek ma is érezzük, éljük a hatását. Szerinted miben rejlik fennmaradásunk és megmaradásunk kulcsa?
Fejtegetés a közös európai jövőről, kilátásokról és a leckéről, amit Trianon adott fel nekünk.

 

A pályamunka benyújtandó minimum 3, maximum 5 gépelt oldal terjedelemben (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret) vagy egy (maximum 15 perc hosszúságú) videó, kisfilm formájában.

Pályázhatnak:

  • 16 és 40 közötti személyek, akik tagjai a Rákóczi Családi Körnek, azaz az elmúlt években részt vettek az Alapítvány által megrendezett Rákóczi Mozgótábor valamelyikében.
  • 15 és 18 közötti határon túli magyar fiatalok, akik ugyan még nem Rákóczi Családi Kör tagok, akik a díj elnyerése mellett lehetőséget nyerhetnek a jövő évi Rákóczi Mozgótábor való részvételre.

Megj. A pályázatokat kiértékelése a pályázó korosztályát figyelembe véve történik.

A pályamunkához csatolandó egy rövid bemutatkozó levél, amelyben a pályázó vázolja jelenlegi élethelyzetét, elfoglaltságát, terveit, valamint azt (amennyiben releváns), hogy mikor volt a Mozgótábor résztvevője.

A pályázatokat elektronikusan várjuk az  e-mail címre, 2020. május 28.-ig.

 

A díjazás:
Első helyezés:

A díjazott 1000 kanadai dollár értékű összeg, egyszeri tanulmányi ösztöndíjban/pénzjutalomban részesül
Második helyezés:
A díjazottak (hat dijazott) 500 kanadai dollár értékű összeg, egyszeri tanulmányi ösztöndíjban/pénzjutalomban részesülnek
Harmadik helyezés:
A díjazottak (hat harmadik dij) 300 kanadai dollár értékű összeg, egyszeri tanulmányi ösztöndíjban/pénzjutalomban részesülnek
Negyedik helyezés:
A díjazottak értékes könyvcsomaggal gazdagodnak
A nyertes pályamunkák teljes egészében vagy részleteiben (az író beleegyezésével) bemutatásra kerülnek a Kanadai Amerikai Magyarság lapjában, valamint a Fenyők tábori folyóirat rendhagyó számában.

 

“Mi a történelem? A múlt visszhangja a jövőben. A jövő tükröződése a múlton.” /Victor Hugo/

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az  e-mail címre várjuk.

Forrás: SZMCS