Esszépályázat trianon évfordulója alkalmából

Budapest Hazai

Esszépályázat a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából

A Könyvsziget civil szervezet esszépályázatot hirdet a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából középiskolás (9-11. osztályos) diákok számára.

Az 1920. június 4-én aláírt trianoni szerződés megpecsételte Magyarország és a magyarság sorsát. A pályázat célja megemlékezni Trianon 100. emlékévéről, ezért olyan pályamunkákat várunk, amelyek sajátos megközelítésből dolgozzák fel, mit jelent számunkra/számukra Trianon.

A pályázat benyújtásának formai követelményei:
• Az esszéket Word-dokumentumban kérjük elkészíteni, amelyek terjedelme minimum 5 ezer – maximum 15 ezer karakter lehet szóközökkel.
• Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, szimpla sorköz.
• A felhasznált irodalmakat vagy forrásokat a következő formában kérjük megadni: a szerző teljes neve, a kiadvány pontos címe, a kiadó megnevezése, a kiadás helye és dátuma (pl. Romcsics Ignác. A trianoni békeszerződés. Osiris Kiadó, Budapest, 2007.). Internetes forrás esetében a pontos URL-cím megjelölése és a letöltés dátuma.
• A pályaműveken kérjük feltüntetni az alábbi adatokat: a pályamű címe, a pályázó neve, életkora, elérhetősége (email-cím, telefonszám), tanintézményének pontos neve.

A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri értékeli.

Díjazás:
1. helyezett: oklevél és 3000 UAH
2. helyezett: oklevél és 2000 UAH
3. helyezett: oklevél és 1000 UAH
4. különdíj: oklevél és értékes könyvjutalom

A műveket digitális úton az alábbi e-mail címre várjuk:

A beküldés határideje: 2020. június 30.

Forrás: http://www.karpatalja.ma