Esszépályázat 2017 – etika és filozófia

Hazai

Esszépályázat 2017

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudomány Karának Filozófiai Intézete ebben az évben is esszépályázatot hirdet olyan középiskolai tanulók részére, akiket érdekel az etika és a filozófia, továbbá van véleményük, amelyet szívesen meg is osztanának. A versenyzőktől 5-15 oldalas dolgozatokat várunk, amelyben az aktuális pályázati kérdések közül választott témáról írnak. A felvetett problémák egy része igazodik az aktuális közéleti és kulturális eseményekhez, így a leendő pályázónak nem kell azt éreznie, hogy csak elvont témákról írhat – a lehetőségek közül olyan témát választhat, amely a legközelebb áll hozzá, és nagy szabadságot élvez a feldolgozás módjában is.

ESSZÉPÁLYÁZATI KÉRDÉSEK – 2017
A pályázóknak lehetőségük van arra, hogy az eredményhirdetés után a dolgozatukat az egyetem Filozófiai Intézetében nyilvános egyetemi előadás keretében mutassák be. A legjobb dolgozatokat díjjal jutalmazzuk – az I. helyezett 15 eFt, a II. helyezett 10 eFt, a III. helyezett: 5 eFt értékű könyvutalványban részesül.
A pályamunkák beküldésének határideje: 2017. február 28. Arra kérjük a pályázókat, hogy az elektronikusan vagy postai úton küldött dokumentumokat lássák el az “ESSZÉPÁLYÁZAT – 2017” jeligével, továbbá a pályázók azonosítását és elérhetőségét biztosító információkkal. Ez utóbbiak közé tartozik a pályázó középfokú oktatási intézményének neve és címe is. Adott esetben, kérjük, adja meg a pályázat elkészítéséhez segítséget nyújtó felkészítő tanár nevét is.
Cím: Miskolci Egyetem, Filozófiai Intézet – 3515 Miskolc–Egyetemváros; B/2. ép. 208.
Tel.: (46) 565-219
E-mail:
Web: http://filozofia.uni-miskolc.hu