Erdő – a minket körülölelő természet

Hazai
Rajzpályázatot indít a Budakeszi Vadaspark

Szereted a természetet és az állatokat? Üres perceidben azon kapod magad, hogy a papír szélére rajzolgatsz? Netalántán szoktál erdőt, állatokat, esetleg növényeket skiccelni? Ha igen, akkor kibontakoztathatod a tehetséged és megmutathatod a világnak briliáns művészi képességed, hiszen a Budakeszi Vadaspark az Erdőzúgás Magazinnal közösen rajzpályázatot indít “Erdő – a minket körülölelő természet” címmel. 
A Budakeszi Vadaspark életében kiemelt szerepet kap a játszva tanítás a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokkal kapcsolatosan, így az “Erdő – a minket körülölelő természet” rajzpályázat is kifejezetten az erdei állatokra, az erdőben található növényekre és az erdő életére fektet hangsúlyt. 

A rajzpályázatra a jelentkezők küldhetnek A4-es formátumú rajzokat és festményeket, de akár grafikákat is. A lényeg, hogy a pályázók vagy egy meghatározó erdei élményt, vagy egy szívüknek kedves erdei állatot, növényt örökítsenek meg, amivel, még ha csak papíron is, de mégis közelebb hozhatják magukhoz a magyar erdők természeti kincseit. 

A beérkezett munkákat közönségszavazásra bocsájtjuk és a legnépszerűbb, legtöbb szavazatot kapó rajzok nyerik az adott korcsoport versenyét. Az alkotásokra az Erdőzúgás Facebook oldalán lehet majd szavazni. 

Az alkotásokból válogatott kiállítás megnyitójára és a pályázat eredményhirdetésére 2018. május 12-én, szombaton 10.00 órakor kerül sor a Budakeszi Vadasparkban. A pályázóknak ezen a napon ingyenes belépést biztosítunk a vadasparkba, a kísérők térítés ellenében léphetnek be. 

A résztvevők három kategóriában jelentkezhetnek:
– Gyermek (12 éves korig)
– Ifjúsági (18 éves korig)
– Felnőtt (18 éves kortól)

A rajzpályázat menetrendje:
– Beküldési határidő: 2018. április 15.
– A szavazás lezárása: 2018. május 6.
– Eredményhirdetés: 2018. május 12.

Díjak:
Gyermek és ifjúsági kategóriában a Budakeszi Vadaspark felajánlásából:
– 1. helyezés: ingyenes belépő a vadasparkba az egész osztálynak + szakvezetés
– 2. helyezés: 2 db családi belépő és egy választott állat örökbefogadása
– 3. helyezés: 1 db családi belépő

Felnőtt kategóriában:
– 1. helyezés: 1 db éves vadasparki belépő
– 2. helyezés: 1db fél éves vadasparki belépő
– 3. helyezés: 1 db családi belépő

Valamint az első helyezettek az Erdőzúgás Magazin jóvoltából megkapják rajzaikat poszter formában, illetve az Erdő-öltő Kézműves Sarok felajánlásából egy-egy szabadon felhasználható ajándékkártyával is gazdagodnak.

A műveket postai úton várjuk a Budakeszi Vadaspark levelezési címére: 
Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft.
2092 Budakeszi, Pf. 88

A fejenként egyetlen beküldhető pályamunka hátoldalára kérjük ráírni a mű címét, az alkotó nevét, korát és elérhetőségét (e-mail cím, telefonszám), iskoláskorúak esetében pedig az iskola nevét és az osztályt is. 
http://www.vadaspark-budakeszi.hu/index.php?pg=news_1_590