Erdélyi Mondavadászat

Erdély Külhoni

A Székelyföldi Legendárium az Élő Erdély Egyesület közreműködésével közreműködésével monda- és legendagyűjtő pályázatot hirdet V‒XIII. osztályos, erdélyi diákok számára.

 

A pályázat célja a Székelyföldön kívüli erdélyi megyék (Arad, Beszterce‒Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hunyad, Kolozs, Krassó‒Szörény, Máramaros, Szatmár, Szeben, Szilágy, Temes) bármely településéről származó, meghatározott földrajzi helyhez kapcsolódó magyar, román, szász vagy más nemzetiségűek körében élő legendák, mondák dokumentálása és bemutatása.

 

A versenyen való részvétel ingyenes. Saját gyűjtéssel felkutatott, saját megfogalmazásban megírt alkotással lehet jelentkezni. A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje március 31-e. A jelentkezési lap itt érhető el.

 

Beküldési határidő: 2017. március 31.

 

A pályamunkákat az címre várjuk, illetve postán a következő címre: Asociaţia Transilvania Vie – Élő Erdély Egyesület, 530103 Miercurea Ciuc, str. Mihai Eminescu nr. 5, jud. Harghita, România.

 

A pályázatokat szakemberekből és a díjak felajánlóiból álló zsűri bírálja el. A beérkezett munkákat ugyanakkor közönségszavazás keretében a nagyközönség is értékeli.

 

Eredményhirdetés: 2017. április 15.

 

A legügyesebb mondavadászok értékes díjakban részesülnek (laptop, táblagép, fényképezőgép, képzőművészeti ajándékcsomag, pénzdíjak), illetve minden pályázó Legendárium ajándékcsomagot kap. A legjobb alkotások az Erdélyi Legendárium kiadványban jelennek meg. Emellett azon iskola diákjai, ahonnan a legtöbben küldtek be pályázatot 2018 tavaszán a szejkefürdői Legendárium Élményparkban eltölthetnek el egy felejthetetlen napot.

 

További részleteket, valamint a pályázat részletes tájékoztatóját az Élő Erdély Egyesület Facebook oldalán szereplő jegyzetben olvashatóják. Bármilyen kérdést az címre, illetve a 0745/274 525-ös telefonszámon várunk.