Építs osztályközösséget!

Erdély Külhoni

Új osztályközösségbe csöppentél? Vagy csak a nyári vakáció miatt három hónapja nem láttad az osztálytársaidat? A következő tanévben egy osztályteremben fogjátok tölteni az időtök legnagyobb részét. Éppen ezért fontos, hogy ez az idő jó hangulatban, mosolygósan teljen, hogy ne csak egy osztály, hanem egy igazi osztályközösség legyetek!

Pályázati kiírás

A Prisma Egyesület partnerségben a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségével Építs osztályközösséget! címmel pályázatot hirdet az erdélyi magyar középiskolások (9-12. osztályosok) számára. Az osztályközösség-építés (OKÉ) első és legfontosabb lépése, hogy legyen az osztálynak egy közös célja. A cél most adott: fogjatok össze és pályázzátok meg a programot, innen tovább pedig a Prisma Egyesület szakértő trénerei segítenek majd abban, hogy igazi közösséggé kovácsolódjatok!

A programra pályázni a meghatározott feladatokkal és az erre a célra összeállított pályázati űrlappal lehet, amely tartalmazza egyben a pályázás feltételeit is.

A pályázat célja

A tanárok és diákok figyelmébe ajánlott pályázati program a tanévkezdés legnagyobb kihívására, az osztályközösség-építésre ajánl megoldást. A Prisma Egyesület 14 képzés megvalósítását teszi lehetővé, annak érdekében, hogy a játékos tevékenységek által az osztály tagjai jobban megismerhessék magukat és egymást, s így csapattá formálódjanak.

A pályázat menete

A feladat

  1. Töltsétek ki a pályázati űrlapot!
  2. Készítsétek el az osztály logóját, címerét vagy zászlaját újrahasznosítható anyagokból!
  3. Az emblémával (logóval, címerrel, zászlóval) együtt készítsetek egy képet az osztályról!
  4. Küldjétek el a képet a hello@prismae.eu címre!
  5. A beküldött képeket az egyesület feltölti a www.facebook.com/prismaegyesulet oldalra. Gyűjtsetek minél több like-ot az osztályképetekhez, hogy megnyerjétek az ingyenes képzésünket!

A pályázási határidő: 2016. október 28.
A pályázatokat a beérkezések sorrendjében bíráljuk el.

A pályázat lefutása

A pályázati program keretén belül a Prisma Egyesület 14 képzés megvalósítását teszi lehetővé. A pályázati feltételeknek megfelelő első 14 beküldő osztálynak vagy iskolának van lehetősége bekerülni a programba. A nyertes pályázók névsorát 2016. október 24-én tesszük közre honlapunkon. A pályázási határidőn belül a www.facebook.com/prismaegyesulet oldalon megosztott osztályképekhez legtöbb like-ot gyűjtő osztály részére ingyen ajánljuk fel képzésünket.

A pályázat képzéseinek lebonyolítására 2016. október 28. és 2017. január 31. között kerül sor.

Pályázni az erre a célra összeállított pályázati űrlappal lehet, amely tartalmazza egyben a pályázás feltételeit is.

A pályázat keretén belül 3 képzési témára vonatkozóan lehet pályázatot benyújtani.

1. JOIN THE GROUP! – csapatépítő képzés

Célcsoport: középiskolás diákok

Időtartam: 1 nap

Tartalom: A képzést azoknak az osztályoknak ajánljuk, akik szeretnek játszani, új dolgokat tanulni és mindezt szórakoztató formában. A csapatépítő képzések alkalmával a játékon van a hangsúly, amely erősíti a résztvevő osztály összetartozását, segíti a diákok közötti kommunikációt, és elősegíti az új és hasznos információk elsajátítását. Egy nap, amelyen a játék és a hasznosság egyben zajlik.

Ajánlott létszám: 25 fő