Energiahatékonysági pályázat

Magyarkanizsa Egyéb

Magyarkanizsa község polgármestere nyilvános pályázatot ír ki a családi házak és lakások energiahatékonyságának növelését célzó beruházások társfinanszírozására a 2022-es évre. Hőszigetelésre, a fűtési rendszer korszerűsítésére, a melegvíz előállítására szolgáló napkollektorok beépítésére lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni. A pályázat kiírása az energiahatékonyságot elősegítő igazgatóság vonatkozó pályázata alapján történik.

  • A külső ablakok, ajtók esetében a támogatás mértéke 50 százalékos, de maximum 140 ezer dinár.
  • A földgáz kazánok és/vagy biomassza (fa pellet, brikett, vagdalék) kazánok, fűtőtestek beszerzését és felszerelését vagy a meglévő fűtőtest cseréjét (kazán vagy kályha) szintén 50 százalékban támogatják, családi házaknál maximum 85.000/110.000 dinár értékben, lakások esetében pedig 40.000/50.000 dinár értékben.
  • A családi házak és lakások meglévő csőhálózatának, a radiátorok fűtőtestjeinek és kísérő eszközeinek a lecserélésére vagy új beépítésére a támogatás ugyancsak 50 százalék, a maximálisan igényelhető összeg pedig 120.000 dinár.
  • A hőpumpák és a fűtési rendszer kiegészítőinek beszerzése és beépítése esetén is 50 százalékos támogatásra lehet pályázni, a felső korlát itt 250.000 dinár.
  • Napkollektorok beszerzését és beszerelését a használati melegvíz fűtésére, valamint a családi házak fűtési rendszeréhez kapcsolódó berendezések megvásárlását is támogatják 50 százalékban, de maximum 140.000 dinár értékben.

Az egyes pontokra vonatkozó kiegészítő feltételek a pályázati kiírásban olvashatóak, akárcsak a pályázatra való jelentkezés feltételei, illetve az átadás határideje és helye, de megtalálhatóak a szükséges űrlapok is.

További információ itt olvasható.