Emelkedj ki a tömegből!

Felvidék Külhoni

Már második éve vehetik igénybe a határon túl és a diaszpórában élő, felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező hallgatók is a Magyar Ifjúsági Konferencia közreműködésével a Hungarian Startup University Programot (HSUP), melynek szakmai megvalósításában kiemelt partnerként az Óbudai Egyetem is részt vesz. A képzésre október 20-ig lehet regisztrálni.

A HSUP célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, mindezt egy új, közös oktatási platformon keresztül.

A programban való részvétel ingyenes és egyéb kötelezettséggel nem jár.

A képzésre jelentkezhetnek aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók (levelező vagy nappali képzésben résztvevők egyaránt), illetve tanulmányaikat határon túl (többségi vagy magyar felsőoktatási intézményben) vagy diaszpórában folytató hallgatók. A képzés nyelve magyar, regisztrálni október 20-ig ezen a linken lehet. Fontos: a regisztrációnál be kell jelölni a Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesületet, mint intézményt!

A képzést azoknak is ajánlják, akiknek eddig még nem volt alkalmuk elmerülni a piac, a pénz és az innováció világában.

A Hungarian Startup University Programban interaktív, játékos tananyagok, személyre szabott tartalmak segítségével mindenki a saját tempójában tanulhat. A HSUP két féléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben a vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudás sajátítható el. A képzés tartalmazza az e-learning tananyagot, ösztöndíjat és mentorációt, illetve az Óbudai Egyetem vezetésével további szakmai online előadásokat.

A képzés egyetemi tárgyként indul, azaz a szülőföldi oktatási intézmény innovatív szemléletének köszönhetően akár kreditet is szerezhet a hallgató a HSUP sikeres elvégzéséért. Amennyiben sikeresen teljesíti a hallgató az első félévet, és a második félévben is folytatja a tárgyat, HSUP-ösztöndíjban részesül, amelynek havi összege 150 ezer forint.

(Szalai Erika/Felvidék.ma)