Élményeim az otthoni tanulásról

Felvidék Külhoni
 

november 15. – november 30.

 

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja rajzpályázatot hirdet általános iskolások részére, amelynek témája: Élményeim az otthoni tanulásról.
A járvány miatt az iskolák többsége szüneteltette a jelenléti oktatást, és tanár és diák az online térbe kényszerült. Ez egy egészen új helyzet volt, új élményekkel. Ezekre az élményekre vagyunk kíváncsiak rajzok formájában.
Az alábbi kitalált történet egy példa arra, hogy milyen esetek megörökítését várjuk:
Peti: Szia Laci. Te is korábban jelentkeztél be a magyar órára… Kapcsolt be a mikrofonod! Látom, hogy mozog a szád, de nem hallak.
Laci: Szia. Csak azt mondtam az előbb, hogy igen, mert próbálom jóvátenni a múltkori késést. Pedig nem tehettem róla, apa nem találta a laptop-töltőt.
Peti: Apukád laptop-töltő? Minden harmadik szavadat hallom. Lassú a neted. Kapcsold ki a kamerát, hátha segít!
Laci: Persze, hogy lassú, mert anya a saját laptopján dolgozik, tesóm pedig a nagy gépen tanul. Most kikapcsolom, de a feleltetésre úgyis be kell kapcsolni. Megtaláltad a verset a neten, amit meg kellett tanulni?
Peti: Nem kellett nekünk megvan könyvben.
Laci: És akkor hogyan fogod olvasni a képernyőről a feleléskor?
Peti: Sehogy. Megtanultam. A múltkor is be kellett kötni a szemünket felelés közben.
Laci: Igen, tudom, akkor borítottam rá a teát a billentyűzetre. Amúgy, amikor felhúzod a térded látszik, hogy pizsamában vagy.
Peti: Nem tehetek róla, ha izgulok mindig ezt csinálom. Remélem, nem megy el a net, ha már megtanultam ezt a verset.
Laci: Mindjárt jön a tancsi.
Peti, Laci: Jó napot kívánunk, tantó néni!
Ha ilyen vagy ehhez hasonló történetedet nemcsak megrajzolod, hanem le is írod nekünk röviden, akkor azt külön is díjazzuk. A legfrappánsabb történet gazdája különdíjban részesül.
A rajzokat árverésre bocsájtjuk a diakóniai központ Facebook oldalán. A licitálás során beérkezett összeget jótékonysági célra fordítjuk, amellyel egy gyermek online oktatásához biztosítunk eszközt.
A jótékonysági rajzpályázat idei fővédnöke Mgr. Czafrangó Sylvia, DLA, akinek a bemutatkozását hamarosan olvashatják ezen az oldalon.
A rajzokat postán várjuk az alábbi címre:
Ústredie diakonie RKC na Slovensku
Hlavná 47.
07701 Kráľovský Chlmec
Beküldési határidő: 2021. november 30.