Egészségügyi Szűrőbusz – közösségi pályázat

Hazai
Egészségügyi Szűrőbusz – közösségi pályázat

A Generali a Biztonságért Alapítvány célkitűzései között szerepel a betegségmegelőzés és az egészséges életmódra nevelő programok támogatása. Ezen céljának a megvalósítására egy egészségügyi szűrőbusz segítségével a lakosság részére ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat biztosít, a szerződött egészségügyi szolgáltató partnerének közreműködésével.

A pályázat célja:
A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatja az egészségmegőrzésre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósulását, és ennek keretében fontosnak tartja felhívni a lakosság figyelmét a megelőzésre, így a preventív szűrések jelentőségére.

A pályázat témája:
A betegségmegelőzés érdekében alapítványunk szűrőbusszal történő kitelepülés formájában ingyenes lakossági szűrések igénybevételére biztosít lehetőséget Magyarország területén. A következő szűrővizsgálatokat biztosítjuk: szemészet, bőrgyógyászat, vércukorszint-mérés, vérnyomásmérés, koleszterinszint-mérés, testzsír-százalék mérés, háziorvosi tanácsadás.

Kik pályázhatnak?
Fesztiválszervezők, civil szervezetek, önkormányzatok, akik nyilvános lakossági rendezvényt szerveznek. Elsősorban olyan rendezvények jelentkezését várjuk, melyek témája és fő üzenete az egészség megőrzése, valamint az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás. A rendezvényen részt vevők, látogatók száma várhatóan minimum 1000 fő.

A szűrések időpontja:
A szűrőbuszt a 2018. április 15. és október 31. közötti időszakban, hétvégi dátumokon lehet igényelni. Szerződött partnerünk a szűréseket 9 és 17 óra között végzi. 

Mit kell vállalnia a pályázónak? 
A szűrőbusszal történő kitelepüléséhez az alábbi technikai feltételeket kell biztosítani: A szűrőbusz részére elkülönített minimum 12×20 m-es területet kérünk biztosítani a rendezvényen, amelyet a gépjármű megközelíthet és elhagyhat a rendezvény egyéb programjainak megzavarása nélkül. Amennyibe ez nem lehetséges, kérjük biztonsági személyzet biztosítását a gépjármű kiállásának idejére. Az orvosi eszközökhöz, a belső fűtéshez és a világításhoz 380 V áramra van szükség. Az áram felvételéhez szükséges 30 méteres hosszabbítót biztosítunk. Az áramellátásról és annak esetleges kiépítési költségéről a helyszín gondoskodik.

A pályázat benyújtásának határideje: folyamatos
A pályázatok elbírálásának határideje: folyamatos 
A megvalósítás időszaka: 2018. április 15.-október 30.

A pályázatok elbírálása:
A pályázatokat az Alapítvány Kuratóriuma bírálja el, szakértők bevonásával. 

A megvalósítás menete:
Nyertes pályázat esetén a szűrővizsgálatokat lebonyolító partnerünk közvetlenül felveszi a kapcsolatot a pályázóval a megvalósítás részleteinek egyeztetésére.

Beszámolási kötelezettség
A nyertes pályázók a megvalósult szűrőprogramról fotókkal illusztrált rövid szakmai beszámolót kötelesek feltölteni az alapítvány webes felületén keresztül.

A támogató megjelenítése
A pályázó szervezet vállalja, hogy a Generali a Biztonságért Alapítványt és tevékenységét, mint támogatót a honlapján vagy egyéb felületein megjeleníti.

A pályázati keret
Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a meghirdetett pályázat költségkerete meghatározott és korlátozott. Amennyiben a beérkezett pályázatok alapján az odaítélt támogatások elérték az alapítvány által felhasználásra szánt összegkeretet – 15 millió forintot -, úgy az adott pályázati lehetőség a 2018-es évre vonatkozóan lezárul. Erről az alapítvány az alapitvany.generali.hu honlapon ad tájékoztatást.
Az alapítvány emellett fenntartja a jogot arra, hogy bármelyik pályázatot bármikor, indokolás nélkül elutasítsa, ideértve azt az esetet is, ha egyébként a pályázati anyag a kiírásnak minden tekintetben megfelel. Az elutasítással szemben felülvizsgálatot, jogorvoslatot az Alapítvány nem biztosít. A pályázó a fentieket a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja.

Adatkezelés
A pályázó tudomásul veszi, hogy önkéntesen megadott adatait a Generali a Biztonságért Alapítvány kizárólag a pályázat elbírálása, valamint az esetleges szerződés megkötése és teljesítése céljából, az ehhez szükséges ideig kezeli. 

További információ
A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető:

A pályázathoz csatolandó dokumentumok:
– Kinyomtatott és aláírt pályázati adatlap
– Létesítő okirat (pl. alapító okirat, nyilvántartásba vételt igazoló dokumentum)
– Pályázó hatósági nyilvántartásának kivonata
– Összeférhetetlenségi nyilatkozat
http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezes.php?id=79