DráMázat IV.

Erdély Külhoni
Negyedik alkalommal hirdet nyílt, egyfordulós, jeligés drámapályázatot a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, illetve a nagyváradi Szigligeti Színház: az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a dráMÁzat IV. ismét három kategóriában várja a pályamunkákat.

Debüt-kategória – Pályázhat bármely magánszemély, aki magyar nyelven írt drámá(ka)t nyújt be, amelyek még nem jelentek meg sem nyomtatásban, sem előadás formájában, hivatalos, professzionális keretek között. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás legyen, és ez folyamatosan fennálljon a drámapályázat eredményhirdetését követő év végéig. Tematikai és műfaji megkötés nincs.

drámaÍRÓ – Pályázhat bármely magánszemély, akinek már jelentek meg művei, illetve mutatták be műveit, és magyar nyelven írt drámát nyújt be. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás legyen. Tematikai és műfaji megkötés itt sincs, a díj értéke pedig szintén bruttó ezer euro. A zsűri által legjobbnak ítélt mű bemutatásra kerül a pályázatot kiíró színházak 2018/19-es vagy az azt követő évadában, amennyiben az évad szerkezetébe beilleszthető.

dramAUTOR – Pályázhat bármely magánszemély, aki román nyelven írt drámát nyújt be. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás legyen, és ez folyamatosan fennálljon a drámapályázat eredményhirdetését követő év végéig.

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. április 30.

A pályaműveket 2018. április 30–ig várják a szervezők az e-mail címre. A pályázat jeligés. Az alkotáson és annak címén kívül kizárólag a pályázó egyénileg választott jeligéjét illetve a pályázat megnevezését tartalmazhatja az email.

Eredményhirdetés: 2018 szeptember, a dráMA X. Kortárs Színházi Találkozó keretén belül.

További információk: http://szabadsag.ro/-/indul-a-dramazat-iv-lehet-palyazni