Dráma 21 – drámapályázat

Komárom Hazai

A Dialóg nonprofit szervezet 2021-ben újra drámapályázatot hirdet szlovákiai magyar szerzők részére ezúttal két kategóriában. A kategóriákat a mű célcsoportja szerint határoztuk meg, tehát a felnőtt közönség számára készülő színművek mellett szeretnénk, ha a gyermek és ifjúsági színművek is teret kaphatnának. A drámák témája és műfaja kötetlen.

Pályázni nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, színpadon még be ne mutatott művel, illetve olyan drámai szöveggel lehet, mely nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon, s a szerző rendelkezik a dráma felhasználás jogával.

Beadási határidő: 2021. szeptember 30.

Eredményhirdetés: 2021. december.

A szakmai zsűri mindkét kategóriában a legjobb 3 pályaművet jutalmazza, fenntartva magának azt a jogot, hogy a díjakat színvonal hiányában visszatartja, vagy az előző pályázathoz hasonlóan megosztott díjakat ad ki.

  1. díj: 1500 euró
  2. díj: 1000 euró
  3. díj: 700 euró

A drámapályázat jeligés. A pályaműveket két nyomtatott példányban, zárt borítékban mellékelve a szerző személyi adatait és elérhetőségeit, az alábbi címre kérjük eljuttatni: Komáromi Jókai Színház, Petőfi utca 1. Komárno, 945 01, a borítékon kérjük, tüntessék fel: Dráma 21.

További információk a  e-mail címen. A drámapályázat koprodukciós partnere a Komáromi Jókai Színház, a kassai Thália Színház, valamint a komáromi Egresssy Béni Városi Művelődési Központ. A „Dráma 21” támogatója a Kisebbségi Kulturális Alap.