Csöndesen – fotófesztivál

Hazai

 

A Budapest FotóFesztivál
Csöndesen
címmel nyílt pályázatot hirdet kortárs alkotók számára.

A szervezők minden olyan fotográfiai alkotást várnak, amelyik a tág értelemben vett csendélet, tárgyábrázolás műfajába illeszkedik. Örömmel vesszük azokat a munkákat, amelyek a műfaj több évszázados képzőművészeti előzményeire reflektálnak, de olyanokat is, amelyek a hétköznapi tárgyak, virágok, állatok, a talált vagy megrendezett, teremtett látványok kifejezetten fotográfiai jellegű leképezését tűzik célul maguk elé. Akár mélyebb szimbolikus, allegorikus jelentéseket, akár a textúrákat, formákat, színeket és reflexeket előtérbe helyezve közelíti a témáját az alkotó, a kiírók az eredeti ötleteket, különleges megformálást és a friss műveket részesítik előnyben. Egyedi képeket, illetve a kiírásnak megfelelő sorozatokat egyaránt elfogadnak. Előnyben részesítik a máshol még be nem mutatott, friss műveket, illetve az elmúlt három évben született fotográfiákat.
A beküldött pályaművekből a fesztivál és a kiállítás kurátorai Somosi Rita ésSzarka Klára választják ki a Budapest Fotó Fesztivál kiemelt eseményeként 2018. áprilisában nyíló kiállításon szereplő képeket.

Pályázati feltételek:
– A kortárs vizuális művészet területén tevékenykedő alkotók pályázatát várjuk életkortól függetlenül.
– A hagyományos fotográfiai munkák mellett, fotó installációkkal, digitális média és videó projektekkel is lehet jelentkezni.
– A pályázó vállalja, hogy az általa digitálisan beadott pályázat alapján a műtárgyat az általa leírt eredeti koncepció és installáció szerint kiállításra kész módon készíti el.
Beadható alkotónként maximum 5 egyéni kép, és vagy 1, maximum 10 képből álló sorozat

Fotográfiák beadási paramétere:
– A munkákat/képeket rövid szöveges bemutatóval és az alkotó rövid, szakmai önéletrajzával, névvel ellátott PDF-ben (maximum 10 MB) az alábbi E-mail címre küldjék:

Beadási határidő: 2017. 10. 21

Kövess minket:
Facebook.com/BudapestPhotoFestival
Instagram.com/BudapestPhotoFestival
http://www.budapestphotofestival.hu/palyazat/