Csodadoki pályázat – rajzpályázat

Hazai

Keressük a világ legcsodálatosabb gyermekorvosait! Ha úgy érzed, a Te doktor nénid/doktor bácsid pontosan ilyen, akkor itt az idő, hogy ezt másoknak is megmutasd: rajzolj, pályázz és nyerj!
Amennyiben elmúltál már 5 éves, de nem vagy még 12-nél idősebb (azaz nem töltötted még be a tizenhármat), Magyarországon élsz és szeretsz rajzolni, küldd el nekünk legkedvesebb élményedet, ami a doktor néniddel/ doktor bácsiddal kapcsolatos.
Olyan technikával készíts alkotást, amely kétdimenziós, tehát lapos. Lehet ez zsírkréta, ceruza, festék vagy akár filctoll, de ragaszthatsz is, a lényeg, hogy egy A4-es lapra készítsd el a műved. (Más méretben készült alkotásokat nem tudunk befogadni!)
Ha van esetleg olyan konkrét történeted a doktor nénidről/doktor bácsidról, amelyet a rajz mellett szívesen megosztanál mindenkivel, vagy esetleg néhány mondatban meg tudod fogalmazni, miért ő a világ legcsodálatosabb gyermekorvosa, ne habozz, írd meg nekünk azt is és mellékeld a rajzodhoz! Hadd tudja meg az orvosod, miért szereted Őt és miért vagy nagyon büszke rá!

A rajzod hátulján ne felejtsd el feltüntetni nevedet, pályaműved címét, a település nevét, ahol élsz és a pontos születési dátumodat (utóbbit a kategória miatt). Kérjük, a rajzodat ne keretezd be, a hátuljára pedig ne ragassz semmit!
A kor meghatározásánál, mindenkinél egységesen a beküldés időpontját vesszük alapul. Minden pályázó csak egy alkotással nevezhet
Nagyon fontos, hogy a beküldött alkotásodhoz a felhívás végén található, kitöltött és valamelyik szülővel/gondviselővel aláíratott nevezési lapot és adatkezelési nyilatkozatot egyaránt mellékeld, mert a nevezésed csak ezekkel együtt lesz érvényes!
Arra kérünk, mielőtt a rajzodat beküldenéd, látogasd meg szüleiddel a megrajzolt orvosod (ha beteg lennél, akkor úgyis találkoztok, egyébként meg természetesen az egészséges rendelés idejében), vidd el hozzá az alkotásod és készítsetek egy közös fotót, amelyen a rajzzal együtt mindketten rajta vagytok.

Amikor a rajzodat a jelentkezési lappal együtt postára adod, kérjük, a fotót a címre saját neved és a megrajzolt orvos nevének feltüntetésével küldd el nekünk! Így a pályázaton a beérkező csodaszép alkotások mellett a megrajzolt orvosokat is meg tudjuk mutatni. Természetesen amennyiben nincs lehetőséged a közös fotó elkészítésére és beküldésére, nevezésed anélkül is érvényes lehet.

Alkotásodat, a nevezési lapot és az adatkezelési nyilatkozatot egy A4-es borítékba téve, postai úton az alábbi címre várjuk:
SESAME Pályázati Iroda, 1660 Budapest, Pf. 405.
Kérünk, a borítékra feltétlenül írd rá a következő jeligét:
Csodadoki Rajzpályázat 2016

A postán beküldött pályaművek feladási határideje: 2017. február 2., 24.00 óra
Kérjük, hogy a postára adás elsőbbségi és ajánlott jelzésekkel történjen, mert tapasztalataink szerint a célba érés így sokkal biztonságosabb, ráadásul nyomon követhető. Azt viszont kifejezetten kérjük, hogy a „tértivevényes” feladást ez esetben ne használd, mert a fogadó postán a kézbesítésnél ez jelentős bonyodalmakat okoz.
Megköszönjük, ha a postai feladással egy időben a címre is kapunk Tőled vagy szüleidtől értesítést a nevezés beküldéséről. A határidő után postára adott pályamunkákat nem tudjuk elfogadni. (A postai bélyegzőn szereplő dátum a mérvadó!)
Idén is szeretnénk a gyermekek nevezését aktívan segítő pedagógusok, valamint a csoportos nevezéseket összefogó intézmények támogatását, szerepvállalását méltó módon elismerni, ezért a Central Könyvek felajánlásának köszönhetően az az iskola és az az óvoda, ahonnan a legtöbb alkotás jut be idén a szakmai zsűri által felállított rangsor első száz helyére, a pályázat zárását követően 70-70.000 forint értékű könyvcsomagot vehet majd át.
A Csodadoki Rajzpályázatot a HáziPatika.com gondozza. A pályázat főtámogatója: a Béres Gyógyszergyár Zrt. A pályázat meghirdetésében és bonyolításában szerepet vállaló szervezetek legfőbb célja, hogy a pályázó gyermekek nemes versengésén túl, a beküldött rajzokon keresztül ráirányítsák a figyelmet kiváló hazai gyermekorvosainkra, s hogy az alkotásokban megelevenedő sok jóért és törődésért a gyerekekkel együtt mondjanak őszinte köszönetet. A pályázatot a SESAME PR szervezi. A pályázattal kapcsolatos kérdésekben felvilágosítást a +36 30 788 33 03-as telefonszámon lehet kapni.

ÉRTÉKELÉS ÉS DÍJAZÁS
A beérkező alkotásokat a szakmai zsűri és a nagyközönség – a nevezési időszak lezártát követően – a következő három korcsoportban fogja értékelni: 5-6 éves, 7-9 éves, és 10-12 éves. Az egyes korosztályok legjobbjai idén is értékes nyereményben részesülnek.
A nagyközönség részvételével zajló internetes közönségszavazásra várhatóan 2017. február 10-24. között kerül sor. Az egyes korcsoportokban legtöbb voksot kapó rajzok alkotói a pályázat közönségdíját érdemlik ki. A pályázat szakmai zsűrije a beérkezett alkotásokat a közönségszavazástól függetlenül, azzal párhuzamosan értékeli és saját rangsort állít fel. Ennek eredményeként mindhárom korcsoportban dobogósokat és nyertest hirdet. Az ünnepélyes eredményhirdetés időpontját a pályázat weboldalán tesszük közzé.

EGYÉB PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
Mivel a pályázók egyike sem tölthette be még a 14. életévét, így mindenkire érvényes, hogy nevezni csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lehet. A pályázat kiírói, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.
Minden pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával nevezhet. E feltétel megsértése esetén a nevezés érvénytelenné válik, és nem kaphatsz díjat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor köteles vagy a díjat visszaszolgáltatni. Pályamunkád beadásával egyben kijelented, hogy az a saját alkotásod, továbbá felelősséget vállalsz azért, hogy az általad benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. A pályázatra csak olyan alkotást nevezhetsz be, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltél.

SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK
Pályázatod benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaid alapján a kiíró részére az alábbiak szerint adsz felhasználási engedélyt:
– A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a később a pályaművekből rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben, de csakis a pályázó, vagyis a Te neved feltüntetése mellett.
– A kiíró – úgyis mint egy lehetséges kiállítás rendezője – jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám, PR tevékenység stb. keretében. Jogosult ezenkívül még a díjátadón a résztvevőkről készült fotók cikkekben való megjelentetésére.
– Pályázatod benyújtásával hozzájárulsz ahhoz, hogy a pályázat kiírói a pályaművedről készült reprodukciót akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot adsz, neved feltüntetése mellett. A fent megnevezett megjelenésekért külön díjazásra nem tarthatsz igényt.
– Az általad megadott elérhetőségeket a kiíró adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a külön beleegyezéseddel adja ki.

AZ EREDETI PÁLYAMŰVEK SORSA
A legjobbnak bizonyuló alkotásokból 2017 tavaszán és nyarán vándorkiállítást indítunk útjára, amelyet az ország különböző egészségügyi, kulturális és oktatási intézményeiben tervezünk bemutatni. A kiállításon részt vevő darabokat nem áll módunkban visszajuttatni. Az e körbe nem tartozó alkotásokat előzetes egyeztetést követően 2017. május 31-ig irodánkban személyesen át lehet majd venni. Az át nem vett pályaművek megőrzéséért a későbbiekben felelősséget nem vállalunk.
http://www.csodadoki.hu/palyazat