Civil Becsületrend 2022

Felvidék Külhoni

február 18. – március 31.

 

Idén is várják a javaslatokat a Civil Becsületrend rangos kitüntetésre. A Szlovák Belügyminisztérium 2014. október 10-én bejegyezte a Szlovákiai Civil Becsületrend Polgári Társulást, a díj átadására pedig évente egy alkalommal kerül sor Komáromban a Kultúrpalotában, ily módon ismerve el a nemes emberi alapértékeket felmutató cselekedeteket.

A civil szervezet 2022-ben is keresi a Szlovákiai Civil Becsületrend kitüntetésre a legérdemesebb embert.

Javasolni olyan személyt lehet, aki konkrét tetteivel következetesen más emberek, egy közösség, egy régió lakossága javára olyan tevékenységet végez, amelyet sem intézmény, sem magánszemély semmilyen módon nem honorál – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

Mint hozzátették: ugyancsak értékelési szempont még, ha egy közösség számára fontos kulturális érték megmentésén dolgozik vagy állampolgári jogaikat védelmezi, nagyon fontos az igazi civil igényesség, odafigyelés, következetesség.

Továbbá, ha az európai értékrend (zsidó-keresztény erkölcsök) védelmében fejtett ki munkát, esetleg a vegyesen lakott vidékeken az együttélést segítő és a jelenlegi gondokat megoldani igyekvő tevékenységet fejt ki.

Javaslataikat – részletes indoklással a saját és a javasolt személy elérhetőségének a feltüntetésével – az alábbi villámpostacímre juttathatják el 2022. március 31-ig: