Campus Mundi ösztöndíj

Ösztöndíj

Campus Mundi ösztöndíj

Kétmilliárd forint külföldi ösztöndíjakra
Folyamatosan pályázhatnak Campus Mundi ösztöndíjra azok a fiatalok, akik nyáron külföldi szakmai gyakorlatra, vagy az őszi félévben külföldi egyetemre utaznának ki.

A program ebben az évben kétezer egyetemi és főiskolai hallgató nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé, kétmilliárd forint támogatásból.
Kiemelkedően magas, 200 000-350 000 Ft havi ösztöndíjat kapnak azok a fiatalok, akik sikerrel pályáznak Campus Mundi ösztöndíjra. A szociálisan rászoruló hallgatók ehhez további havi 35 000 Ft kiegészítő támogatást kaphatnak. A 2016-ban elindított program célja ezzel az, hogy minél több felsőoktatási hallgató számára biztosítsák a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetőségét.

Pályázni folyamatosan, egész évben lehet, de aki nyáron egy külföldi cégnél, vállalkozásnál vagy szervezetnél töltené a szakmai gyakorlatát, illetve az őszi félévben egy másik ország egyetemén szeretne tanulni, annak most kell jelentkeznie. A program koordinálását végző Tempus Közalapítvány tájékoztatása szerint nemrég módosították a pályázatok értékelési szempontrendszerét, így most még nagyobb eséllyel nyerhető el az ösztöndíj.

“A külföldi ösztöndíjak ma már nem csak a legkiválóbb hallgatók számára elérhetők: napjainkban a külföldi részképzés vagy szakmai gyakorlat a felsőoktatási tanulmányok természetes része. Campus Mundi ösztöndíjra az egyszerűsített pályázati folyamatnak köszönhetően kevesebb adminisztrációval benyújtható a pályázat, és az átlagos tanulmányi eredmény egy megalapozott, kidolgozott motivációs levéllel már garantálja a támogatás megszerzését” – mondta Székely Ágnes, a Tempus Közalapítvány egységvezető-helyettese.

Akik már részt vettek a Campus Mundi programban, életre szóló élményekkel és a munkaerőpiacon is jól hasznosítható tapasztalatokkal tértek haza külföldről. A program keretében felsőoktatási hallgatók a világ szinte bármelyik országába utazhatnak részképzésre, szakmai gyakorlatra vagy rövid tanulmányútra.

2016 és 2021 között 6,6 milliárd forintos forrásból mintegy 9000 egyetemi és főiskolai hallgató nemzetközi tapasztalatszerzése támogatható a programban. A Campus Mundi ösztöndíjprogram megvalósítására az idei évben kétmilliárd forint áll rendelkezésre.
További információ az aktuális határidőkről és a pályázás részleteiről a http://www.campusmundi.hu honlapon és Campus Mundi facebook oldalon található