Betyárviadal

Hazai
Betyárviadal
Csapatverseny rendezvényre

Csapatversenyek hagyományos munkafolyamatok felelevenítésével, népies eszközök használatával.
A feladatok mind a résztvevők, mind a nézők számára izgalmasak, szórakoztatóak és látványosak.

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által szervezett rendezvényre az egyesületünk tulajdonában lévő eszközöket és a csapatversenyek lebonyolítását bérleti díj nélkül biztosítjuk

A támogatottak köre:
– önkormányzatok, művelődési házak és központok, társadalmi- és civil szervezetek, oktatási intézmények, egyházak, kisebbségi önkormányzatok, hagyományőrző rendezvényeket szervező cégek, vállalkozók Magyarországról és a határokon túlról, magyarok által lakott településekről

A pályázat célja: a régi magyar hagyományokat, szokásokat, eszközöket játékos formában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Csapatépítés.

Kiíró: a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület a néphagyományok megőrzését tűzte ki célul fesztiválokon szórakoztatva a résztvevőket népi és történelmi játékokkal. A nagy tapasztattal rendelkező játékmesterek közel 10 éve vesznek részt ehhez hasonló programokban a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesületben, melynek megszűnése után alapították meg jelenlegi szervezetüket. Ezen tapasztalatok felhasználásával dolgozták ki a néphagyományok bemutatását játékok segítségével. A vidám hangulatú közös játék után pozitív élményekkel távoznak a résztvevők

A program lebonyolítása: 5-10 fős csapatok versenye az egymást követő játékpályákon. A feladatok mind a résztvevők, mind a nézők számára izgalmasak, szórakoztatóak és látványosak.

Támogatási időszak: 2017. március 1. és 2018. április 30. között megrendezésre kerülő rendezvények.

Játékpályák: Ökörhajtás, Lopakodó, Kocsi hajtás, Sólyomreptetés, Toldi erőpróba, Betyáravatás, Diótörés, Almaszedés vagy Szőlőszüret, Tuskóhajítás, Patkoló, Bálagurítás, Boronálás, Tojásdobás, Csirkefogó, Talicskázás, Ökörhajtás, Csizmadobás, Betyárfogó

Nagy csomag 10 játékpálya, melyeket a szervező válogathat össze

A rendezvény összköltsége: 650 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: a játékmesterek költségei, regisztrációs lapok, díjak, oklevelek, alapanyagok, amortizációs költségek, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei és a játékok bérleti díja.

Önrész: 245 000 Ft. Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat, okleveleket, a játékmesterek költségeit, amortizációs költségeket.
Kis csomag 5 játékpálya, melyeket a szervező válogathat össze

A rendezvény összköltsége: 540 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: a játékmesterek költségei, regisztrációs lapok, díjak, oklevelek, alapanyagok, amortizációs költségek, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei és a játékok bérleti díja.

Önrész: 170 000 Ft. Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat, okleveleket, a játékmesterek költségeit, amortizációs költségeket.

Általános tudnivalók:

A pályázatok benyújtásának módja: az egyesület honlapján keresztül: http://www.fakorhinta.hu Itt előbb regisztrálni kell, majd a választott pályázat formanyomtatványát kitölteni, ezután kinyomtatni, aláírva, lepecsételve PDF vagy JPEG formában feltölteni, vagy e-mailben a e-mail címre elküldeni.

A pályázat benyújtási határideje:
I. forduló: március 20.
II. Ezt követően minden hónap 15. napja, 2018. február 15.-ig.

Szállítási költség: 70 Ft/km ( az egyesület székhelyétől, Tiszakécskétől számolva)

Elbírálás: A beadási határidőt követően 10 napon belül.

Értesítés: Az elbírálástól számítva 10 napon belül e-mailben.

Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, a nyertes pályázók számára a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.

Érdeklődni lehet: e-mailben a címen vagy telefonon az egyesület elnökénél. Telefonszám: Lőrincz Teréz 06 70 / 615 6275.
Bővebb információ a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület honlapján található: http://www.fakorhinta.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.)