Az én Pannoniám – vers- és prózamondás

Hazai
A Szekszárdi Garay János Gimnázium X. alkalommal hirdeti meg
“Az én Pannoniám”
(Mészöly Miklós)
Kárpát-medencei középiskolai vers- és prózamondó találkozóját,
valamint
a JÓZSEF ATTILA
XII. NEMZETI VERS-, ÉNEKELT VERS ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY Dél-Dunántúli elődöntőjét
2017. március 13-án 9 órától

A jelentkezés feltételei:
A találkozóra 14. életévüket betöltött középiskolás vers- és prózamondók jelentkezését várjuk (iskolánként max. 3 főt).
Nevezni lehet:
– egy Tolna megyei író vagy költő (pl. Garay János, Babits Mihály, Illyés Gyula, Pákolitz István; Lázár Ervin, Mészöly Miklós, Baka István, Csengey Dénes, Gacsályi József, Kis Pál István, a Pad folyóirat költői stb.) alkotásával (lehet fordítás is!),
– egy az egyetemes magyar irodalomból választott verssel vagy prózával (ajánljuk a kortárs műveket, azaz az 1986 után született alkotásokat, illetve az évfordulós költőket, írókat: Arany János, Ady Endre, Kassák Lajos.
– a József Attila versenyre is jelentkezőknek egy József Attila verssel vagy prózával és
– a “Jó szerencsét!” Emlékév alkalmából egy vers vagy próza választásával az Új Forrás című irodalmi folyóiratból, vagy a József Attila Megyei és Városi Könyvtár által összeállított bibliográfiából is készülniük kell.
(Az Új Forrás elérhető a könyvtárakban és a http://www.ujforras.hu címen, a bibliográfia elérhető: http://www.avertesagoraja.hu, http://www.vers.hu, http://www.jamk.hu/?q=hu/node/4781 oldalakon)

Az idei találkozó egyben a 2017-es Versünnep Fesztivál válogatója is.
A jelentkezők más országos versenyen helyezést elért produkcióikkal nem nevezhetnek.
A választott művek előadásának időtartama nem haladhatja meg az 5-5 percet.
Részvételi díj: 2500 Ft/fő, amelyet a Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítványának számlaszámára kérünk befizetni: OTP 11746005-20008804.
A határon túli jelentkezőknek nem kell részvételi díjat fizetniük.
Jelentkezni a gimnázium honlapján lehet: http://www.garayj.sulinet.hu oldalon a versenyek menüpontban található jelentkezési lap kitöltésével vagy a e-mail címen lehet.
A József Attila versenyre is nevezők 2016. december 31-ig töltsenek ki és küldjenek el egy a http://www.vers.hu vagy A Vértes Agorája http://www.avertesagoraja.hu honlapjáról letölthető jelentkezési lapot a e-mail címre

Jelentkezési és befizetési határidő: 2017. február 15.
(Kérjük, hogy az iskolai fordulókat február elejéig bonyolítsák le, és a legjobb versmondóikat delegálják a találkozóra!)