A szociális párbeszéd támogatása – pályázat

Online EU

Jelen téma keretében az Európai Bizottság „Az európai társadalmi párbeszéd, az innováció és a változás ereje” (COM(2002)341), a „Partnerség a változásért a kibővült Európában – az európai szociális párbeszéd szerepének növelése” (COM(2004)557) című közleményeiben, és az európai ágazati szociális párbeszéd működéséről és lehetőségeiről szóló bizottsági szolgálati munkadokumentumban(SEC(2010)964) körvonalazottak szerint konzultációk, találkozók, tárgyalások és egyéb tevékenységek finanszírozása valósul meg. Ezzel összefüggésben az európai szociális párbeszéd olyan megbeszéléseket, konzultációkat, tárgyalásokat és közös fellépéseket jelent, amelyekben az ipar bármely oldalát (munkaadókat vagy munkavállalókat) képviselő szervezetek vesznek részt.
Pályázati azonosító: SOCPL-2022-SOC-DIALOG-01
Státusz: nyitott
Határidő: 2022.06.30.
Keretösszeg: 9 976 654 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 95%
Kedvezményezett:
A jogosultsághoz a pályázóknak (kedvezményezetteknek, kapcsolt szervezeteknek és társult partnereknek) kell lenniük:
– jogi személyeknek (állami vagy magánszervezeteknek).
– a jogosult országok valamelyikében letelepedett és bejegyzett, azaz:
– EU-tagállam (beleértve a tengerentúli országokat és területeket (TOT))
– EU-n kívüli országok (nem a koordinátor és az egyetlen kérelmező): Tagjelölt országok: Albánia, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia és Törökország
Konzorciumi előírás:
Egyedülálló pályázók javaslatai megengedettek. Az intézkedések konzorciumot is érinthetnek.
A konzorciumként való részvételhez egy koordinátornak és legalább egy másik kedvezményezettnek kell lennie (kedvezményezettek; nem kapcsolt jogalanyok vagy társult partnerek). A konzorciumokra vonatkozó összes alkalmassági feltételt lásd a fenti fejezetben.

További információk: https://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/5292